[]

iş arkadaşı düğününe gitmemek için bahane

hem çok sevmediğim insanlar oldukları için vakit geçirmeyi çok tercih etmiyorum hem de altın alıp gereksiz masraf yapmak istemiyorum. ama iş arkadaşlarım olduğu için haftada 2 gün ofise uğruyorum az çok muhabbet ediyoruz bu durum da yalan imkanlarımı bir nebze kısıtlıyor. bir de geçen boşboğazın biri evlenicek kızın yanındayken sen gelicek misin düğüne diye sordu o an aklımda bir bahane olmadığı için gelirim dedim. kendimi nasıl sıyırabilirim bu işten?




 
Hasta olmuşsun, ağır bir yaz gribi geçiriyorsun o yüzden gidemedin.


  • Amaranta ursula  (28.06.23 14:35:16) 
@amaranta: ama düğünden 2 gün sonra ve 2 gün öncesinde turp gibi ofiste görülünce garip olmayacak mı :( etki süresi 1-2 günü aşmayacak bir bahane bulmak lazım o yüzden


  • semaforo de medianoche  (28.06.23 14:37:10) 
İshal olabilirsin.


  • Kahvedesu  (28.06.23 14:40:52) 
Kızın yanına gidiyorsun, zarf içinde 200 300 TL verip, tebrik edip gelemeyeceğim diyorsun. Direkt kendisiyle konuştuğun için sorun etmez.


  • dissendium  (28.06.23 14:47:57 ~ 14:48:32) 
@anlatamıyorum: herkes altın takarsa benim para takmam hoş olmaz ya ofis ortamı çok dedikodu dönen bir ortam cimri diye adım çıksın istemem.

kişisel olarak bir sorunum falan yok evlenen kişiyle hatta bence epey tatlı birisi ama iş arkadaşları grubuna hiç dahil olamadım ben. molalara iniyoruz birlikte arada yemek yiyoruz ama grupta dış kapının dış mandalı gibi hissediyorum kendimi ve o yüzden mesai dışında zaman geçirmek hoşuma gitmiyor. böyle hissettiğim bir gruptan birine de altın masrafı yapmak içimden gelmiyor. ama masraftan daha önemlisi o günü full o grupla geçirmek benim için. garip bir ilişki durumum var ofistekilerle belki tam anlatamadım dış kapının dış mandalı gibiysen zaten gitme diyeceksiniz ama bu benim içimdeki his aslında. birlikte bir arkadaş grubu gibiyiz ofiste konuşuyoruz zaman geçiriyoruz onlar soğuk da davranmıyor bazen fazla sıcak bile davranıyorlar aslında ama ben bir türlü buzlarımı kıramadım ve orada kendim olamıyorum. kendim olamadığım ortamda da çok rahatsız oluyorum ve grubun içinde olmama rağmen uzak kalıyorum tüm muhabbetlere vs. bu yüzden de bile bile çok tatsız bir gün yaşamak istemiyorum. dediğin gibi yarım saat kalıp gidip de kendimi orada soyutlamak da istemem.

@dissendium: kıza da ne için gelemeyeceğimi söylemem lazım ama sonuçta.
  • semaforo de medianoche  (28.06.23 15:06:37 ~ 15:15:11) 
bazen oyle oluyor. ofiste iclerindeymissin gibisindir ama aslinda dis kapinin dis mandalisindir. cogu zaman da onlarin gozunde de dis mandalsindir. senin ortamin da oyle olabilir. kotu dusunmeyeyim diyip bu senin kendi hissin saniyorsundur ama karsiliklidir o merak etme.

hic de bahane uydurmam. ofis sinirlari icin de aslinda mecburi anlasman lazim insanlarla. hic anlasamiyorsan ayrilirsin isten ama genelde idare edilecek kadar her ortama dayanilir. boyle bir ortamdan birine ben de masraf yapmak istemem.

konusunu bile acma. evlenecek kiz da acmayacak zaten cunku gelmeni beklemiyordur.

ama illa bahane diyorsan da bahane uydurma. bahane sununca yine para, altin bir sey cikarip vermen icap eder. soran olursa yaa evet gelemedim maalesef diyip gec uzatma.
  • Kittie  (28.06.23 15:17:32) 
@kittie: tabi karşılıklı bir durum onlar da beni yakın görmüyor zaten ama demek istediğim "semaforo'yu sevmiyorum/güvenmiyorum/uyuz oluyorum uzak durayım" gibi bir durumdan ziyade "semaforo sessiz sakin birisi ama iyi çocuk ya" gibi bir durumdayım. aslında sessiz sakin olmamın sebebi orada buzlarımı kıramamam öyle olunca da ister istemez biraz dışarda kalıyosun. zaten ben de bunu tercih ettim herkesin katıldığı etkinlikler dışında zaman geçirmiyorum o grupla o yüzden ama öyle benden onlara onlardan bana bir negatif his durumu da yok aslında.


  • semaforo de medianoche  (28.06.23 15:26:19) 
Geliyorum demişsin, gelmezsen niye gelmedi olur. Kız sormaz diper boşboğazlar yemekte vs sorarlar.
Düğünden önce işe gittiğinde - arkadaşlar benimle ilgili birşey var mı, 2-3 gün burada olamayacağım bir yakınımızı kaybettik ziyaret edeceğim de çıkarken bas git. Merak ettim davetiye verip çağırdı mı?

  • durgunfoton  (28.06.23 16:36:35) 
Bahane üretmeyin, direk söyleyin nedenini ki başka bir iş arkadaşınız sizi davet ettiğinde bu sefer farklı bi yalan kullanmak zorunda kalmayın.

Ben olsam şöyle derdim: Düğün konseptinden ve ortamlarından hoşlanmıyorum, çok yakınım olmadıkça da gitmiyorum.
  • orangesandsea  (28.06.23 16:55:30) 
Ben şunu merak ettim, iş arkadaşına herkes ayrı ayrı altın mı takıyor? O nasıl iş ortamı öyle? Ortak para toplayıp beraber altın alınır ya da topluca para hediye edilir genellikle böyle durumlarda. Önce bunu bir öğrenin bence, ortak hediye varsa katılırsınız, altına para harcama kısmını böyle çözersiniz.

Düğüne de biraz geç gidin, yarım saat takılın, gelini damadı tebrik edip kaçın.
  • kobuzchu kiz  (28.06.23 17:00:22) 
@durgunfoton: evet davetiye verip çağırdı da katılım durumunuzu 2 temmuz'a kadar belirtmemiz istenmiş davetiyede o yüzden sonra bir bahane bulurum diye rahat takılıyodum ben de.

@kobuzchu kiz: herkesi bilmiyorum da kendi departmanı birleşip tam altın almaktan bahsediyordu bu kız hariç 4-5 kişi falanlar onlar da. ben de gitmem nasıl olsa diye sormamıştım başka kimseye gitme durumu olursa sorarım birilerine artık. ama onlara katılmaktansa yarım gram almak daha hesaplı oluyor benim için.

orangesandsea: çok güzel öneri aslında ama bunu da en başta söylemek lazımdı ya. bir daha iş yerinden düğün olursa "ya geçen söyleyemedim ayıp olur diye de" şeklinde lafa girerek bunu söyleyebilirim.
  • semaforo de medianoche  (28.06.23 17:11:08 ~ 17:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.