[]

Ortada ayağı olmayan 3,5 kişilik koltuk problemi

Merhaba,
Yakınlarda koltuk almayı planlıyorum. Xl diye tabir ettiğimiz 3,5 4 kişilik koltuklardan alacağım. 250 cm boyunda, total ağırlık 78 kg bir koltuk. Ama ortada ayağının olmaması, yalnızca 4 ayaklı olması beni biraz düşündürüyor. Bir kere alınca kullanmak istiyorum haliyle senelerce.

Konu ile alakalı deneyimi, bilgisi olanlar paylaşabilir mi? Ortada ayak olmaması sorun olur mu zamanla?
Fotoyu ve koltuk linkini ekliyorum.

www.mcdn.net

www.mio.se

 
Dilini bilmediğimden siteyi anlayamadım ama koltuğun düzgün bir metal iskeleti varsa, (iskelet sadece kenarları dolaşan bir dörtgen değil de kafes gibi ya da orta kısımları destekleyen 1-2 parça daha varsa) sorun olacağını hiç sanmıyorum.

Edit: Merakımdan montaj pdf'ini indirdim, benim dediğim gibi bir iskelet yok galiba. Bu durumda eğer minderlerin yerleştiği taban dayanıklıysa iyi, ikea'nın ucuz mobilyaları gibi dandik suntaysa zamanla sorun olabilir diye çekinirim ben olsam.
  • kobuzchu kiz  (27.06.23 23:42:18 ~ 23:51:19) 
Eğer iskelet ve malzemesi sağlamsa orta ayağa gerek yok. 1200€'ya sağlam bir koltuk olması olasılık dışı değil. Şöyle düşün mesela yatak alıyorsun 180x200, 2 kişi yatıyorsun esneme sarkma olmuyor orta ayağı da yok. Mesela bizim evdeki koltuklar da 260'lık ve 25 yıllık, orta ayaksız ne bir sarkma ne çatlama var. Birim'den alınmış zamanında.

Bir de bu sektörde orta ayak çirkin bir şey olduğu için fotoğraflarda ve renderlarda sökülür öyle bir şey de var ticari markaların özellikle sıklıkla kullandığı bir tekniktir. Her ne kadar kobuzchu'nun dediği gibi kılavuz da orta ayak gözükmese de...
  • mirafiori  (28.06.23 00:12:08 ~ 00:16:23) 
Gerçekten dayanıklı mı bilmiyorum. Bu marka ikeanın bir üstü bir kalitede oluyor. Ama hala seri ürerim zincir mağaza.

Orta ayak olmadığı kesin. Ama mağazadaki bi tık ucuz ürünlerde orta ayak kesin varken nedense bunlara koymamışlar.

Ama yorumlar için teşekkürler. Alacağım sanırım
  • zimbirik  (28.06.23 08:56:59) 
Orta ayak cooooook yuksek ihtimalle vardir. Bu tur katalog fotolarinda hos dursun diye orta ayagi siliyorlar


  • floydian  (28.06.23 13:39:36) 
@floydian

Hocam orta ayak yok. Bu bilgi kesin.
  • zimbirik  (28.06.23 15:41:21) 
Daha ucuz segmentinde orta ayak varken bunda yoksa bir bildikleri vardır, iskeleti ona göredir. Alın gitsin :)


  • kobuzchu kiz  (28.06.23 17:02:20) 
Orta ayak kesin yok diyorsan orta ust segment urundur o zaman. Turkiyede de var oyle urunler ve bir sey olmuyor, dogru iskelet yapisiyla problem olmuyor. Iskeletin malzemesi degil de iscilikle alakali. Yani agac da olsa tamamen dogru iscilikle ilgili. Ne zaman problem olur, ustune lonk diye atarsan kendini otururken surekli.


  • floydian  (28.06.23 20:10:34) 
Alıyorum arkadaşlar. Hayırlı olsun.


  • zimbirik  (28.06.23 21:26:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.