[]

Cv'imde önceden çalıştığım yerler sıkıntı olur mu?

Garsonluk, temizlikcilik falan yapıyorum. Bunlar ilerde sıkıntı olur mu? Yani insan kaynakları deneyimin bu şekilde deyip hep bunlarla ilgili işler mi teklif eder? Yol yakınken bırakayım mı bu işleri. İstanbul'da hemen iş bulmakta zor, bu şekilde bile zor yaşıyorum zaten ama ömür boyu temizlik, garsonluk yapmak da istemem.




 
Cv'de her çalıştığın yeri yazacaksın diye bir kural yok.
Temizlik garsonluk işlerini yazmazsın olur biter

  • etna  (27.06.23 22:54:14) 
Ama o zaman hiç çalışmamış gibi olurum ya da SGK dökümü istendiğinde ortaya çıkar. Sileyim mı bunları acaba?


  • fakat  (27.06.23 22:57:15) 
Eğitim ve başvuracağınız meslek bilgisi yok ama şu an yaptığınız işleri de yapın tabii ki. Başvururken istemediğiniz işleri belirtmezsiniz? Genel olarak bahseder geçersiniz.


  • wct3 org  (27.06.23 22:57:37) 
Tiyatro ile ilgili bir bölüm. Ama tabi bunlar kariyer.net gibi yerlerde bulunmaz. Ofis ya da bankacılığın 4 yıllık mezun olmanın yeterli olduğu bölümleri gibi bölümlere basvurursam mesela. İK bakar der mi sen temizlikcilik falan yapıyorsun, bize uygun değilsin gibi, aklıma takıldı.


  • fakat  (27.06.23 23:01:38) 
Mesleğim için online kurslarla kendimi geliştirirken
veya
İş aramak için geçen zaman zarfında

Boş durmamak adına
veya
hayatımı idame edebilmek maksadıyla

mesleğimle alakasız geçici işlerde çalıştım. deyip detaya girilmezse kulağa hoş bile gelebilir

Ama süre fazla uzunsa çok hoş durmaz.
  • Mirket  (27.06.23 23:11:56) 
CV başvurulan işe göre hazırlanır. İlgisiz işlerin yazılması CV performansını düşürür. Temizlikçilik gibi işler maalesef beyaz yaka pozisyonları için olumsuz karşılanır. Beyaz yaka pozisyonlar için bunları yazmaman daha iyi çünkü bunlar hizmet sektöründeki işler.


  • dissendium  (27.06.23 23:25:12) 
ben de gecmiste garsonluk, kasiyerlik vs yaptim ama ilk gercek isime girdigimde bunlari cvye yazmadim. mulakatta sordular ne yaptin ne ettin diye ben de anlattim boyle boyle islerde calistim sonra hayatimi duzene koymak icin <basvurdugum is> hakkinda kendimi gelistirmeye karar verdim vs vs


  • nibba  (28.06.23 00:14:29) 
Kariyer sitelerindeki ozgecmisimden bunların hepsini kaldırıyorum yarın. Buradaki öneriler gibi ön yazı hazirlasam sanki daha iyi. 'Allah' herkesin yardımcı olsun ☺️


  • fakat  (28.06.23 00:48:49) 
yaw sekreterlik yapan da "sekreter" diye yazmiyor, executive assistant diyor kendine.
bence yazmamak yerine "afilli" isimler bul kendine. atiyorum temizlikcilik yerine "floor attendant/housekeeping" yaz gec.

baska birine cevap olarak da yazmistim galiba bunu, ilk isimi ararken muhendis abilerden birinden cv ornegi istedim, ikini sikina yolladi. calistigi sirkete gireli 2 ay falan olmustu elemanin, cv'ye oyle seyler yazmis ki sanirsin CEO'nun sag kolu, su projeyi hallettim, bunu yaptim odul aldik falan sallamis durmus, baya gulmustum okurken.
  • cooperr  (28.06.23 01:17:57) 
Aradığın iş ile ilgili olarak CV'ne o pozisyonların ilgili şekillerini yazabilirsin.

İstediğin pozisyona girdikten sonra kulvar değiştirmiş olursun. SSK dökümünde belli olmazz sonuçta.
  • isminivermekistemeyensuser  (28.06.23 10:34:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.