[]

Uçakla ev taşımak :(

Merhaba sözlük,

Bir süredir evlenip estonya’ya taşınmakla ilgili sorularımla sizi bunaltmıştım. Nihayet vizem çıktı. Şu anki problemim evimi taşımak. İki kişi uçakla gideceğiz. 1+1 40m2 bi ev tuttuk ancak hiç eşya yok. Sunexpressle direkt uçuş gideceğiz. Valizlerle taşınabilecek şekilde ne götürmeliyiz yanımızda sizce? Sanırım kıyafetlerden feragat edip tencere tava götürmek daha mantıklı.

Şunları şunları mutlaka götürmelisin dediğiniz bi şey var mı?

Teşekkürler

 
selam. tencere tava götürmenin nesi daha mantikli? gercekten anlayamadim.

zaten yerlesme süresince bir sürü eksikle ugrasacaksiniz bir de kiyafet alisverisine cikip o uydu bu uymadi diye stres mi olmak istiyorsunuz?

evinizdeki esyalar degerli ve yeniyse sirketle anlasip karayoluyla götürmeniz daha iyi olabilir. ama tencere cer cöp bildigin ve bunlari ucakla götürmek heralde dünyanin en pahali fikri.

biz de avrupaya iki kisi olarak tasindik. türkiyedeki evimizi tamamen kapattik esyalari yok pahasina sattik ya da verdik. ama bizim durumumuzda esyalar zaten cok eskiydi ve asla götürmeye deger degildi. valizler zaten kyiafetle montla fln hemen doluyor.
  • sonsuz  (25.06.23 12:23:00) 
aranızda öğrenci varsa miles&smiles'a öğrenci olarak tanımlayınca THY yurtdışı 40kg hak veriyor haberiniz olsun.

Yurtdışında düzgün tekstil ürünü bulmak daha zor veya pahalı diye düşünüyorum. Bence kıyafet vb. götürüp malzemeleri oraya bırakmak lazım. (Eylül'de İngiltere'ye gideceğiz bu şekilde yapacağız biz.)
  • nhk ni youkosu  (25.06.23 12:24:35) 
iskandinav ülkelerinde çok yaygın ikinci el mağazaları var, külottan perdeye, tencereden gömlek düğmesine kadar akla gelen her şeyi çok çok ucuz fiyatlara bulabilirsiniz. bence valizi tencere tava değil, estonya kışına dayanacak mont, içlik, bot ile doldurmak daha mantıklı. çünkü bunların fiyatı orada çok pahalı, beden/numara söz konusu olunca ikinci eli denk getirmesi zor.


  • halanne  (25.06.23 12:30:13) 
tencere tava goturmek cok mantiksiz. hatira degeri olan esyalar, evraklar, ve kiyafet disinda goturulen hicbirseye degmez. evde birsey yoksa en yakin ikea ya gidip ihtiyac olan hersey alinabilir. hele tencere tava hem gereksiz agir, hem de dunyanin her yerinde bulunabilen seyler.


  • emrahday  (25.06.23 12:36:29) 
Kiyafet tencere tava gibi şeylerden daha pahali Avrupa'da.
Tefal tencereleri Türkiye'den daha ucuz fiyata aldım daha bu sene.
O yüzden bir mantığı yok tencere tava götürmenin.
  • logisticsmanager  (25.06.23 12:55:44) 
1 wok tava her şeyinize yeter uzun süre. yurtdışına taşınmadım ama en son taşınışımda wok tavamızı aldık sadece yanımıza. iki de kupa. aylar boyunca bir şey alma gereği duymadık. ister kızartma yap içinde ister makarna. pilav bile yapmışlığım var.

bir de ilk gün yerleşince illa markete çıkılıp bir şeyler alınacak o eve. oturup kıyafet mont vs alamazsınız market alışverişinde ama yağdır erzaktır bardaktır, ufak tavadır, bunların hepsi hızlıca alınabilecek şeyler. bir süre öğrenci kafasında idare edeceksiniz sadece.
  • nolmus yani  (25.06.23 13:14:00 ~ 13:16:26) 
Firat Oz ve esi Estonya'ya tasinmislardi yakin zamanlarda, bir suru videolari var orasiyla ilgili belki isinize yarar: www.youtube.com

Tencere tava goturmek cok anlamsiz +1

Kiyafet olarak da bot ve mont goturmeyin cunku Turkiye'den aldiginiz en kalin mont bile oralarda ince kalacaktir, o tarz seyleri yerinden alin.
  • sertac akin  (25.06.23 13:31:14) 
Mutlaka görünmelik şeylerde belgeler çok önemliymiş, kendi tecrübemden anladım. Adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı, diploma vs gibi önemli belgelerin apostilli halini mutlaka yanınıza alın. Her an hangi kurumun neyi isteyeceği belli olmuyor. Bir de mutlaka ilaç götürün, ilk gidince anlamak etmek zor oluyor. Favori ağrı kesici, mide ilacı, vitamin vs ilk zamanlarda hava değişmi su değişiminden kaynaklı minik hastalıklara karşı aşırı iyi oluyor. Büyük eşyalara bence hiç gerek yok, koltuk takımını buzdolabını taşıtıp evin içine sokamadığı için atan çok insan oluyor. Ama extra baggage hakkı fiyatına baktım, türkiyedeki küçük ev aletlerimin fiyatına baktım. Ordan alsam ne kadar falan götürmek çok mantıklı oldu, onları götürdüm. Bunlar ne dersen: minik el gırgırı, saç kurutma, düzleştirici, çırpıcı, buharlı ütü vs.


  • darkpictures  (25.06.23 18:05:05) 
yavas yavas goturursunuz ivir ziviri sonraki turkiye seyahatlerinde.

ilk giderken yol bilmez dil bilmez halinizle hamallik yapmayin. evde sorun cikabilir, tekrar tasinmak zorunda kalabilirsiniz falan. gereksiz.

montu oradan alin +1. erzurumda falan yasamiyorsaniz turkiye'deki kis kis degil.
  • hot potato  (25.06.23 18:47:56 ~ 18:48:49) 
En son gotureceginiz sey tencere tava olsun. Hadi en en olmadi valizinize bir tencere bir tava iki tabak iki catal kasik koyun.


  • oscar  (26.06.23 00:34:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.