[]

bilgisayara 3 veya daha fazla 2.4ghz cihaz bağlandığında verim düşüyor

başlığı nasıl açacağımı bilemedim anca böyle oldu. konuya hakim olanlar anlayacaktır.

wifi 2.4'ten bağlı. malesef modem 5ghz destekli değil.
bunun yanında bluetooth speaker ve bluetooth klavye bağlı.

bunların hepsi aynı anda bağlandığında ve aktif olduklarında oluyor bu durum. örneğin torrent download yaparken aynı anda video izlerken(offline video/oyun vs dahil) yani ses aktifken oluyor. hem ses atlama yapıyor hem de download hızı düşüyor. bu işlemlerden birini durdurduğumda ya da ethernete geçtiğimde ya da speakerı kabloyla bağladığımda durum düzeliyor.

2.4 ghz interference deniyormuş bu duruma. çözümüm var yukarda anlattığım gibi ama ben bunları yapmadan çözebilir miyim onu merak ediyorum. netten araştırdım ama yazılanların çoğu işe yaramadı. modem arayüzünden kanalı 11'e falan aldım, speaker ayarlarından audio enchancement falan kapattım hikaye.


13 yıllık eski laptopumda böyle bir sorun yoktu hi-end yeni laptop aldık olaya bak. üzdü valla.
var mı bu aşırı teknik konuda bilgisi olan? :)

 
bakındım bugün de, en ucuz 400-500 liralık 5ghz tplink,zyxel modemler 1000 liranın üstüne çıkmış.


  • inancsiz deve  (24.06.23 22:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.