[]

Reddit protestosu ne oldu

Api erişimine yüksek fiyat istiyorlar diye eylem yapılmış ve sub’lar dondurulmuştu. Hepsi ya da çoğu geri dönmüş. Ne oldu sonucu?

Bi de reddit yönetimi haklı değil mi? Nedrn thirdparty yazılımların sunucuları sömürmesine izin versin ki? Sanırım api’leri kapatmaya cesaret edemediler ve bu yüzden fahiş fiyat çektiler.


 
Bazıları kalıcı kapatmıştı ama çoğu geçici kapattı diye biliyorum. Sonuç ne oldu ondan haberim yok ama.

Reddit de haklı değil ya. Uygulaması rezalet ve reklam dolu. Boost for reddit kullanıyorum ben. Çok daha pratik ve kullanıcı dostu bi arayüzü var. Kullanıcı da daha iyi bir tecrübeyi hak ediyor. Ayrıca pek çok subredditte kullanılan botlar falan da gidecek deniyodu bu kararla. O da reddit kalitesini kötü etkileyecek bi olay. Spam engelleyen botlar önemli sitenin işleyişi için
  • nundu  (24.06.23 21:16:48) 
çoğu geri döndü, açıldı. Hepsi birden kapansa geri adım atılırdı bu arada. çok bakmadığım fakat takip ettiğim "teknik" sub'lar vardı. girip yerlerinde yeller estiğini görünce oldukça korktum ben. Umarım sulh içinde çözülür. En sağlam karşı duranlar r/pics ve r/videos sanırım bu arada.


  • sparkle kiddle  (24.06.23 21:23:26) 
Bazı subredditler kalıcı kapattı, bazıları açtı, bazıları farklı yollarla protestoya devam ediyor.

r/gifs ve r/pics sadece John Oliver görselleri yayımlıyor,
r/wewantcups sadece menstrual cup yayımlıyor,
r/interestingasfuck NSFW oldu, millet nude atıyor,
Genel olarak birçok subreddit içeriği safe olsa da NSFW moduna geçti çünkü bu şekilde Reddit reklam yayımlayamıyormuş.
Bir de bu subredditlerden birinin (hangisi olduğunu hatırlayamadım) bütün moderasyon ekibinin hesapları kapatılmış, öyle bir kriz çıktı ama geri aldılar hesaplarını.
  • kobuzchu kiz  (24.06.23 21:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.