[]

asgari ücretten gösterilen maaş hakkında

merhaba arkadaşlar.

2006 yılından bu yana bir işyerinde çalışmaktayım, sigortam asgari ücret üzerinden ödeniyor. maaşım (tam maaşım, asgari ücret değil) banka yoluyla gönderiliyor. işten çıkıcam/çıkarılıcam. mahkeme yolum açık mı ? yani açıktır da bana getirisi ne olur ? patrona yaptırımı ne olur ? 5 yıldır çalışıyorum ne kadar tazminat istemeliyim ? sigortam gerçek maaşım üzerinden yatırılsaydı 300 tl artı olarak işsizlik maaşı alacaktım yani doğal olarak 300 X 10 ay = 3000 tl buradan zararım var. bunu talep etmeyi düşünüyorum. bu zamana kadar yapmış olduğum mesai ve resmi tatilde ki çalıştıklarımın parasını da istiycem. ne kadar istemeliyim toplamda ?

benim aklımda 13000 - 15000 arası bi rakam var bu çok mudur ? az mıdır ?

aklıma geldiği gibi yazdım biraz karışık oldu ama ilginiz için şimdiden teşekkürler.

 
sen şu kadar para istiyorum diyemezsin. elindeki belgeler ile (maaşın yattığına dair dekontlar, bordro vs.) iş mahkemesine başvuracaksın. iş mahkemesi dava sonucunda tazminatın ne kadar eksik hesaplandıysa o tutarın ödenmesine kadar verir.


  • mahallenindelisi  (29.06.10 17:11:04) 
eksik söyledim herhalde. ben patrondan tazminat olarak ne kadar istemeliyim diye soracaktım yanlış anlaşılma olmuş. yani mahkemeye gitmeden çözmek istiyorum anlaşarak.


  • hayur  (29.06.10 17:21:12) 
mahkemeden ne kadara hukmedilebilecegine gore birsey hesaplayip konusman mantikli olur. maasini yazmamissin, ona gore aldigin gercek maasa gore kidem tazminatini vs hesapla. ondan sonra bir rakam dusunursun. patrona da dersin, bak mahkeme su kadara hukmedebilir, gel bu isi suna baglayalim vs.

hukukla alakam yoktur, amator olarak mahkeme haberleri okurum sadece.
  • fdegir  (29.06.10 17:45:19) 
işten çıkmadı isen sgk'a gideceksin, orada yardımcı olurlar.
işten çıkarırlarsa mahkemeye gideceksin. hakkını her türlü alırsın ; ama burası yerine özelden yardımcı olacağım. çakal patron varsa okuyan öğrenemesin.

  • safak efendisi  (29.06.10 17:54:22) 
bunların dışında senin ücretsiz yıllık izin hakkın da var, eğer daha önce yıllık izin kullanmamışsan-eksik kullanmışsan onların bedelini de talep edebilirsin...
bir de sendikan yok muydu senin? varsa hiç uğraşmazsın bu işlerle, sendikanın avukatı halelder her şeyi.

  • de jure  (30.06.10 09:27:10 ~ 09:28:02) 
ne kadar istemeliyim diye bir şey yok. maaşınız bankadan yatıyorsa zaten bellidir. ona göre kıdem ihbar tazminatınız hesaplanacak. ayrıca eksik kalan primleriniz tamamlanacak, işyeri bir de üstüne cezasını ödeyecek. mesai ve resmi tatillerde çalışma ile ilgili de dava açarken fazlaya ilişkin haklarınız saklı kalmak kaydı ile 1000 TL'lik açarsınız örneğin. sonra bilirkişi fazla çalışmanızı hesaplayınca onun hesapladığı rakam kadar ıslah edip arttırırsınız harcını tamamlayıp.

aslında bunlar karmaşık olabilen prosedürler, bence bir avukata gidin. rahat edin.
  • kahvegibi  (30.06.10 10:00:57) 
ilgilenen herkese teşekkürler mahkemeye gitmeden iş çözüldü.


  • hayur  (03.07.10 11:48:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.