[]

ıhlamur şarabını nasıl bilirsiniz

bu aralar bulduğumuz her şeyden şarap yapıyoruz, evde bi ton kurutulmuş ıhlamur var, çayını içmiyoruz bari şarabını yapalım dedik. içtiniz mi hiç, tadı nasıl?




 
İçmedim, hatta hiç duymamıştım, gerçekten böyle bir şey var mı yoksa siz mi elinizdeki ıhlamura bakıp "bundan olur" dediniz. Çünkü düşününce olsa tadı fena olmazdı gibi geliyor. Hep meyveyle yapılmayan ama şarap olan bir içecek istemiştim, şeker sevmiyorum.

Ama sonra içinde meyve olmadığı halde hangi kıstasla o içeceğe şarap diyeceğimize karar veremedim.
  • akhenaten  (23.06.23 19:15:06) 
şarabı şarap yapan şekeri yiyen mayaların çıkardığı alkol ve meyvenin kendisinin fermente olması. dolayısıyla çok kaba bir yorumla içinde eser miktarda bile şeker olan her şeyden şarap fermente edilebilir. mayanın yiyeceği kadar şeker yoksa dışarıdan şeker ilave edilir.
her ne kadar meşhur şirince şarapları özünde likör olsa da kavundan güle kadar her şeyden yapılıyor. biz de elimizdeki ıhlamura bakıp bundan da olur dedik, kısa bir internet taraması ile tarifini de bulduk, demek ki yapılıyor. ama tadını kestiremedik.
ha siz derseniz içinde meyve olmayan şeye ben şarap demem, o zaman sizin hatrınız için mahmut deriz :p
  • halanne  (24.06.23 10:28:03 ~ 10:28:24) 
bu tam şarap değil de likör tarzı bir şey oluyor

yabancılar böyle her şeyin içkisini yapıyor, bizim karahindiba dediğimiz dandelion'ın sarı çiçeklerinden ya da leylak çiçeklerinden türlü türlü içkiler, youtubeda bir sürü içerik var, ıhlamur da yapılır yani neden olmasın

örnek
youtu.be

bu da lilac wine
youtu.be
  • freebird5406_2  (24.06.23 10:41:16 ~ 10:49:28) 
Kendi şeker ve su iceriği olmayan meyve/bitkilerden şarap yaparsanız, konsantrasyon düştüğü için aroması eksik, alkollü su gibi bir şey olur. Çook çok alt notalardan hafif bir ıhlamur aroması gelir belki.

Mümkünse kendi suyu olan, şeker hidrometre ölçümü en az 1080 olan meyveleri deneyiniz.
  • kukuleta  (24.06.23 20:15:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.