[]

Booking 19unda para çekti ama tl karşılıpı yükseldi

19unda yine yüksek bir kurla parayı tl olarak çektiler sanal karttan. Sanal kart sıfırlanmıştı. Provizyonda görünüyordu bugün bakayım dedim bu sefer dönem içine gelmiş ama tl olarak yükselmiş. E sanal kartta para yoktu ki nasıl laps diye çekebildiler de fiyat yükseldi. Ne ayak ya :/




 
öyle oluyor ne yazık ki. Birkaç gün sonra mastercard/visa kurundan mı ne geçiyormuş sözde. Benim o şekilde sanal kartım eksi bakiyeye düşmüştü normalde olmaması gereken bir şey. Yani çekme iznini o an alıyor, ama esas kur sonra hesaplanıyor gibi düşün.

Döviz ekstresi almak çözüm ama ödeyecek dolar/euro hesabın ve paran yoksa yine bankadan yüksek kurdan dolar almak zorunda kalacaksın o da mantıksız.

edit: bu arada otelde ödesen daha kötü olabilir. Gittiğinde o günün euro kurundan hesaplarlar, şu son yıllarda büyük risk bu.
  • nhk ni youkosu  (22.06.23 23:52:22 ~ 23:54:17) 
Peki fiziken kredi kartı harcaması yPtıgında da aynı şekilde mastercard kuru olayı oluyor mu soksa sadece banka mı komisyon alıyor?


  • condom kurşunu  (23.06.23 02:03:54) 
Döviz harcamalar hesap kesim tarihinde ekstre kesilene kadar oynak; döviz kuruna göre değişiyor. Ekstre kesim tarihindeki kurla çevrilip sabitleniyor. Tabi bu arada çeşitli dönüşümler var; kredi kartı hizmet sözleşmesinde görürsünüz. Mesela İş bankası'nde Euro harcamalar önce MasterCard tarafından Euro'dan DOlar'a çevriliyor, sonra banka tarafından Dolar'dan TL'ye çevriliyor, bu arada da %3 kadar komisyon da uygulanıyordu sanırım kur üzerinden. O anlamda döviz tutup döviz ekstre kullanmak en iyisi


  • salihdt  (23.06.23 03:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.