[]

Duş sonrası aşırı terleme

Eşimin kafası normalde de hızlı terler ama özellikle spordan sonra duş aldığında 10-15 dakika içinde ismail türüt'e dönüyor ve her gün yaşanıyor bu durum. Yani bildiğiniz şapır şapır ter akıyor kafasından duştan çıktıktan sonra. Hatta sadece kafası değil vücudu da tişörtü ıslatacak kadar çok terliyor.

Soğuğa yakın ılık suda duş alıyor ve spordan genelde akşam 10 civarı çıkıyoruz yani hava da sıcak olmuyor. Bu durum kendisinde ciddi bir stres yaratmaya başladı, sinirlendikçe iyice terliyor. Kısır döngüye girdik resmen..

Bana göre tek çözümü terleme botoksu ama asla istemiyor. Gözlemlerime göre bu duş sonrası aşırı terleme durumu evde duş aldığında pek olmuyor, spor salonundan çıkarken oluyor.

Bu neden oluyor olabilir? Ve nasıl çözülür?

 
spor bitti dediğinizde vücut için aslında bitmiyor. aktif olan dolaşım devam ediyor.
spor sonrası dinlenme süresini arttırın ve sonrasında duşa girin terlemenin azaldığını olmadığını göreceksiniz.
ayrıca duş alındığında vücut ve çevresinde nemlenme normale göre daha yüksek olduğundan en ufak oluşan ter ortamdaki ve vücut yüzeyindeki nemle büyüyerek aşırı terleme olarak hissediliyor.
duştan önce ya da sonraki dinlenme süresini uzattığınızda her şeyin normale döndüğünü göreceksiniz. aynı sorunu yıllarca yaşadım. böyle çözüm bulabildim.
  • erty_ksk  (22.06.23 11:07:38) 
Spor sonrası en az yarım saat 45 dakika dinlenmeden duş almıyorum. Sebep aynı. Vücut için hayat, ancak normale dönüyor.


  • Mirket  (22.06.23 11:18:13 ~ 11:20:45) 
Ben sana çok basit bir örnek vereyim nedenini sen o şekilde kendin bulursun. Ortalama bir insanın günlük bazal metabolizma için ihtiyaç duyduğu kalori miktarı 1500-1600 civarıdır, bu 1600 kalorinin ortalama 1000 kalorisi sadece vücut sıcaklığını sabit tutmak için kullanılır geri kalanı da vücudun çalışan diğer mekaniklerinde kullanılır, yani dolaşım sisteminin çalışması dalağın böbreğin işini yapması gibi. Yani vücut sıcaklığının sabitlenmesi sistem için oldukça önemli ve mesaisini büyük oranda bunun için harcıyor, bu yoğun çabanın işgücünün de haliyle bir geri dönüşü oluyor. Şimdi senin eşin antrenman yapıyor vücut sıcaklığı yükseliyor ssitem terleyerek soğutmaya çalışıyor, sonra duşa giriyor vücut sıcaklığı düşüyor o zaman da sistem sıcaklığı yükseltmek için uğraşıyor, yani sistem bi noktada "bu ne yapıyor birader" deyip makineyi çalıştırıp iklimlendirmeyi başlatarak vücut sıcaklığını fix'lemeye çalışıyor, o yoğun mesai de ter olarak geri dönüyor. Sonra o ter hala sıcak cilt yüzeyine çıkınca nem artıyor o zaman da o "yapış yapış" süreç başlıyor. Çözüm arkadaşların dediği gibi antrenmanı bitirsin bi protein shake yapıp içsin aynada falan "ulan ne güzel biceps'lerim çıktı hee hay maşallah" diyerek oyalansın, vücut sıcaklığı biraz düşünce duşa girip ılık/serin bi suyla duşunu alsın yeter.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.06.23 11:26:57) 
spordan hemen sonra antrenman esnasında çalıştırdığınız kaslar için esneme hareketleri yaparsanız hem vücuda "tamam artık dinlenme konumuna" geçiyoruz mesajı verirsiniz nabzınız da kontrollü bir şekilde düşer, hem de esnettiğiniz kaslar daha sağlıklı bir dinlenme/yenilenme dönemi geçireceğinden sakatlanma riskiniz azalar.


  • makbur  (22.06.23 18:51:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.