[]

Masaüstü PC'yi nasıl yavaş yavaş değiştirebilirim ?

Sistem şu;

www.hepsiburada.com

Anakart DDR3 olduğu için galiba hepsini aynı anda değiştirmem lazım. Amacım daha hızlı hale getirmek, önümüzdeki birkaç seneyi rahat rahat geçirmek.

 
Zaten teknolojilerin arası açıksa işe anakart alarak başlamak en doğrusu.

Yol şu; Önce upgrade etmek istediğiniz CPU'nun ne olacağına karar verin. Sonra bu CPU'ya uygun ekran kartı seçeneklerine bakın. 2. Aşamada oyun gereksinimlerinizi planlayın, örneğin overclock yapacak mısınız? Eğer cevap evetse uygun olmayan anakartları eleyin.

Sonra yeni alacağınız anakartla hangi eski donanımlarınızı kullanabileceğinize bakmalısınız. İnternette uyumluluk sorgulanan siteler var. Örneğin eski CPU yeni anakartla uyumlu mu? Eğer değilse ikisini birlikte almanız gerekebilir. Eğer eski cpu çalışacaksa başka bir zaman cpu alabilirsiniz vs.

Yani ne kadar parça parça geçiş yapabileceğiniz tek başına mevcut sistemden ziyade hangi sisteme geçiş yapmak istediğinizle birlikte düşününce anlamlı oluyor.

Benim tavsiyem eğer büyük bir sıçrama yapacaksanız tek seferde halledin. Çünkü bu hesaplara kafa yorarken ancak fan, ssd vs. gibi "aman bunları da alayım bitsin bu iş komple" denebilecek parçaları kullanmaya devam edebileceğinizi göreceksiniz ve o eski parçaları yeni bilgisayarda kullanmayı istemeyeceksiniz zaten.
  • akhenaten  (22.06.23 10:18:19) 
izoly turbox filan bunlar pek de bişey yapabileceğin sistemler değil.

3. nesil intel işlemci var, işlemciyi yükselteyim desen anakart uymayacak e onu da yenileyince ram uymayacak :D ekran kartını yükselteyim desen psu sorun olacak, ki ekran kartına kalmadan zaten sorun... markasız güvenilmez bir psu. bu tamamen outdated bir sistem. şu haliyle işini görüyorsa aynen kullanmaya devam, yoksa olduğu gibi kaça satabiliyorsan satıp sıfırdan bişey topla.
  • konetsu  (22.06.23 14:18:38 ~ 14:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.