[]

mezun oluyorum

merhaba duyuru ahalisi, biraz dertleşmek ve fikirlerinizi almak istedim.

mezun oluyorum, kendimi çok yeterli hissetmiyorum ortalama bir düzeyde hissediyorum ama olmam gerekenden çok daha aşağıda olduğumu biliyorum mesleki yeterlilik konusunda

yazılım veya IT alanından bir işe gireceğim.

bu paragraf sadece yazılımcılar için, geçebilirsiniz; yazılım olarak mobil programlama(flutter, kotlin) ama kotlin dili için mesela googlenin kendi dökümanları bile güncel değil, sorabileceğim birisi olmadan öğrenmek çok zor, staj bile bulamamıştım ve IT üzerinden staj yapmıştım. yani pek yeni mezun birisini almak istemiyorlar ve iş ihtimalim bile yokken kendimi geliştirmek beni geriyor, boşa çalışıyorum diyorum veya piyasada genel geçer şeyleri bilemiyorum.

tam olarak ne yapmalıyım bilmiyorum, kim niye beni işe alsın ki diye düşünüyorum açıkçası bu konuda kendime güvenim nedense çok düşük. hayatımı etkileyen şeylerde geriliyorum, hayatımda bir üniversite sınavında ve bir de bu mezuniyet kısmında bu kadar gerildim, hiç iş başvurusu yapmak istemiyorum tüm gün düşünmekten kaçmak için başka şeyler yapıyorum, bir çeşit depresyona girdim gerginlikten ve ilk defa antidepresan kullanmaya başladım kaygılarım için 8. gündeyim ama pek işe yaramıyor gibi.

bana bir şeyler söylemek isteyenleri dinleyebilirim, bu hissettiklerim normal mi ?

 
Boyle seyler hissetmek BENCE normal. Fakat bu haller hayatinizin akisini bozacak bir hale geldiyse, bir psikiyatriste veya terapiste danismanizda fayda olabilir.


  • duymayanyokturherhalde  (22.06.23 09:35:59) 
yeni mezunlar genelde türkiyedeki üniversitelerin yetersizliği sebebiyle sıfıra yakın bilgiyle mezun olurlar. hepimiz öyleydik. ben elektronik mühendisiyim ve dördüncü senem. mesleğini iş hayatında öğreneceksin. asıl okul iş hayatının ilk 2 senesinde başlıyor. başlangıç maaşını dert etmez ve kendini geliştirebileceğin bir ortam bulabilirsen 2 sene sonra kral sensin.

o çakma akademisyenlerimizin ne kadar yetersiz insanlar olduğunu iş hayatında fark ediyorsun.
  • birmilyonunvarmi  (22.06.23 09:49:33) 
bence normal değil çok yanlış bir kafadasın. hem döküman yok muhabbeti hem de biraz stres oldum diye antidepresana sarılırsan bu genç yaşında gerçek sorunlar karşına çıkarsa ne yapacaksın? hayat bilinmezliklerle dolu.

Bu kadar stresli bir haldeyken sana uzun yürüş tavsiye ediyorum. spor yapmak iyi gelecektir.

üniversitelerin mentorleri var onlarla konuşabilirsin.
  • abi bi dizi buldum on numara  (22.06.23 10:09:55) 
yazilim ve it birbirinden tamamen farkli alanlar. once nerede calismak istedigini belirleyip ona gore kendini gelistirmen gerek. linkedinde bir suru adam var ekle birini sorunu sor cevap vermezse oburune sor. bana sorarsan itde seni helpdesk yaparlar omur boyu nefret edersin hic girme o topa. illa it dersen active directory ve linux (rhel ozellikle) cok iyi bilirsen sistem tarafina gecersin. siber guvenlik alanina da yogunlasirsan hem sistem hem security tarafina bakarsin ki uzman olursan cok aranirsin


  • nibba  (22.06.23 12:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.