[]

2 defa Schengen vize başvurum reddedildi, ne yapmam gerek bilmiyorum

Selamlar,

Bu ay önce Hollanda'dan, sonra da Yunanistan'dan Schengen vize reddi aldım. Bu durumda ne yapmam gerek bilmiyorum. Başka ülkeden 3. bir başvuru mu yapmalıyım, bir danışmanlık şirketi aracılığıyla mı başvurmalıyım, yoksa bu yaz için tüm planlarımdan vaz mı geçmeliyim?

Durum şu:
- Aslında niyetim 3 ay Hollanda'da kalmak, kız arkadaşım orada 3 aylık bir staj buldu, ben de onunla beraber gidebilmek istiyorum.
- Yurtdışında bir şirkete uzaktan çalışan bir yazılımcıyım, Türkiye'de bir şahıs şirketim var, yani bir yerde bordrolu değilim.
- Bu ayın başında Hollanda'ya 3 aylık başvuru yaptım. Ziyaret sebebimin yeterli olmaması[1] ve geri döneceğime dair şüphelerinden ötürü[2] reddedildi.
- Başvuru mektubunu daha özenle yazarak hemen ertesi hafta Yunanistan'dan 1 aylık bir başvuru yaptım. Ona da bugün aynı sebeplerden red geldi.
- 2 başvuruda da belgelerim tamdı, hiçbir eksik yoktu, bankada da yeterli para vardı.
- Geçen sene Yunanistan'dan 20 günlük vize aldığım için ikinci başvurumu da oraya yaptım. Onun dışında başka Schengen vizem yok, bu ikinci olacaktı.

Tüm tavsiyelerinize açığım.

[1]: justification for the purpose and conditions of the intended stay was not provided
[2]: there are reasonable doubts as to your intention to leave the territory of the Member States before the expiry of the visa

 
Çok geçmiş olsun, vizeler noktasında kötü bir dönemdeyiz. Hollanda için hesabınızda günlük 55 euro olması gerekiyor, bunu yerine getirmişsinizdir diye tahmin ediyorum. Ancak profiliniz belli risk faktörleri taşıyor. Genç, bekar, uzaktan çalışan vs. Döneceğinizi destekleyecek belgelere ihtiyacınız var. Şu aşamada 2 kere ret yedikten sonra başvuru dosyalarınızda önemli değişiklikler olmadan vize alabilmeniz zor olur diye tahmin ediyorum.


  • but that was just a dream  (21.06.23 14:45:08) 
turistik vize için hele ki daha önce schengen vizesi almış değilseniz laps diye 1 ay 3 ay başvurmayın. cumhurbaşkanı da olsanız vermezler. 10-15 günü geçirmeden, kalınacak yerlerin belli olduğu, hatta mümkünse tatil planını da içeren bir mektupla başvurmak şansınızı arttırır. gezmeye diye üç aylık vizeye başvurursanız inanmıyorlar, aynısını yaşadım.

yani onlar paşa gönülleri isteyip de "hadi bu çocuğa üç aylık verelim gitsin" demedikleri sürece üç aylık turist vizesi almak çok zor. bildiğim kadarıyla sürekli vize almışsanız bi noktadan sonra "eeeh yeter lan isteyip durma" diyerek daha uzun süreli veriyorlar.

vize almak şu an ekstra zor evet ama 10-12 sene önce de vermezlerdi bunu muhtemelen.
  • mark greg sputnik  (21.06.23 14:49:09 ~ 14:49:35) 
@but that was just a dream

çok sağol. banka hesabı konusunda bir sorun yoktu, yeterli miktar bulunuyor. onların gözünden düşününce haklısın aslında, evli, bordrolu çalışan, evin olan falan olmamak riski artırıyordur.

ama döneceğimi destekleyen ne belgeler sunabilirim bilmiyorum. arabanın ruhsatını da koymuştum, evin kira sözleşmesini de. başka gösterebileceğim bir şeyim de yok gibi geliyor.
  • bi sey dicem  (21.06.23 14:58:58 ~ 15:01:33) 
2 kez red almissin. bunu goruyorlar o yuzden onyargilari olacak sansin dusuk. ama senin icin cok onemliyse yine de basvurucam diyorsan. sunlari farkli yapmani tavsiye ederim.

1. sosyal muhendislik: sececegin ulke ve personel'i iyi arastir, gozlemle. bu tarz onyargilari olmayan ulke, personel sec.
2. kiz arkadasini ve iliskini on plana cikart: davetiye, iliskinize dair belgeleyebilecegin detaylar.
3. geri donecegine dair detaylari on plana cikart: tapu olur, is olur, araba olur. bu ve bir onceki maddeyle ilgili ilginc cevaplar duymak icin suraya sor. chat.openai.com

not: 2 ve 3. maddeleri destekleyici dokumanlar olarak dusun.
  • buenosdias  (21.06.23 15:00:24 ~ 15:02:40) 
@mark greg sputnik

doğru diyorsun, biraz 1 ay 3 ay büyük başvurdum ama bunların da büyük olmaması gerekmiyor ya, 1 ay tatil yapacak olabilmeliyim :( mektupta tatil planım baya detaylı bir şekilde yazıyordu. otel, uçak bileti falan hazırdı. hala anlamıyorum.
  • bi sey dicem  (21.06.23 15:01:16) 
@buenosdias

aslında 2. maddede söylediklerinden hiç bahsetmedim. doğru diyorsun, neden yazmadıysam. bunu kesin değerlendireceğim.

onun dışında iş ile ilgili tüm belgeleri verdim, bir de arabanın ruhsatını gösterdim. başka da aklıma bir şey gelmiyor valla.
  • bi sey dicem  (21.06.23 15:04:22) 
Ben olsam sevgilimden bahsetmezdim.


  • Kahvedesu  (21.06.23 15:15:09) 
@Kahvedesu

aa niye ki?
  • bi sey dicem  (21.06.23 15:18:25) 
ben olsam ben de sevgilinden bahsetmezdim. çünkü orda onunla yerleşebileceğini düşünebilirler. dönmeyeceğini düşünecekleri hiçbir şeyden bahsetmezdim. evde kalacaksan bile sahte otel rezervasyonu koyman lazım.


  • sta  (21.06.23 15:28:59) 
Eğer başvururken kız arkadaşının orada iş bulduğunu ve 3 ay boyunca onun yanında kalacağını ilettiysen muhtemelen şüphelendiler. Belki de 3 ay sonra bir daha dönmeyeceksin. Unutma sen turistik vizeye başvuruyorsun. Turistik olmayan bir sebep iletmen red sebebi direk.

Eğer bireysel başvuruyorsan her zaman en iyisi duruma kimseyi dahil etmemek. Turistik amaçla orada bulunduğunu belgele ama 3 ay da olmasın ne bileyim 1 haftalık bir seyahat planla otel rezervasyonu dahil. Kendine ait araba, ev vs varsa göster. Daha uzun vize vermelerini istersen belki 2 ay sonra da başka bir yere ziyaret planla onun da belgelerini göster, niyet mektubunda ilet. Ama sana verdikleri visa 1 haftalık tek giriş de olabilir. 2 yıllık multi de olabilir. Daha önce schengen vizesi ile girip çıktıysan ve bir güven oluşturduysan aldığın vize süresi de artar. Ama sen 2 kere red yemişsin. Schengen bölgesindeki ülkeler muhtemelen bunu görüyordur.
Şu an kısacası sana önerim: Hollandaya yakin bir ülkede mesela Almanya veya Belçika turistik tatil planla. iade edilebilir otel rezervasyonu yap. vize cikarsa otelini iptal edersin. Ama vize aldigin ulkeye giris yap ordan trenle hollandaya gec. Yine de herseye ragmen 1 hafta tek giris alabilirsin. Keşke 3 ay orada kalacağını hiç dillendirmeseydin.
  • nuevo  (21.06.23 15:29:42) 
Akraba, sevgili yani direkt gidecek gelmeyecek izlenimi veriyor. Sizin profil de buna uyuyor. Turistik amacli gidecegim, tanidigim yok deseydiniz bence alirdiniz.

Bu arada baska gruptada kiz evlenmis, kocasinin yanina gidemedigini soyluyordu. Kocasi da yabanci
  • Kahvedesu  (21.06.23 15:30:30) 
abi sevgilinden bahsettin mi ki? ben onu yapmamışsındır diye düşündüm, ondan değinmedim.

sevgili direkt olarak çok büyük sıkıntı. çünkü adamlar direkt "gidip yanında kalacak" diye düşünüyorlar. hatta bu durumlarda parası olan biri olman avantajdan çok dezavantaja dönüşebiliyor - bakıyorlar adamın şirketi filan da var, e burda sevgilisi var, gelir bu ne yapacağı belli olmaz diyorlar :)

ben reddi aynı sebepten aldığım için biliyorum. koskoca firma sponsorluğuyla 27 gün için mi ne polonya'ya başvurmuştum zamanında. ki ben sevgilimden bahsetmedim. turistik gidiyorum dedim, gittiğimde onun yanında kalacaktım. aklına gelebilecek her şey kuralına ve kitabına uygundu. vermediler. daha önce yurtdışına çıkmamış adamın kalkıp poznan'da 27 gün "turistik seyahat" yapacağına inanmamışlar. o zaman aşırı üzülmüştüm tabii ama şimdi düşününce hak veriyorum, amatörlük etmişiz. maalesef durum böyle, hani 10-15 gün belki olur (o bile riskli) ama ben bir ay gezeceğim deyince ya inanmıyorlar ya da "o kadar sana çok, gezme" diyorlar :/

sevgiliyi hiç karıştırmayın tekrar başvuracak olursanız. genelde olumlu bir faktör olduğu düşünülür ama tam aksine gittiğiniz yerde tanıdığınızın olmasını kötüye yorar konsolosluklar.
  • mark greg sputnik  (21.06.23 15:30:43) 
Sevgiliden bahsetmek -1
Üç ay -2
Remote -3
Ilk başvurudan sonra baska yerden başvurmak -4

Abi çok eksi gitmissin. Çok afedersin ama hayatinda ilk defa Schengen alacak adamin bu 4u ile karsilarina gelmesi su dönemde otomatik red gibi bir şey :/
  • logisticsmanager  (21.06.23 15:33:06) 
@sta, @nuevo, @Kahvedesu, @mark greg sputnik, @logisticsmanager

yok, önceki 2 başvurumda da sevgilimden bahsetmedim, orada bireysel bir tatil yapacağıma dair bir tatil planı ve bireysel otel ve uçak rezervasyonlarıyla başvurumu yaptım. 3. başvurumda bahsetsem mi diye düşünüyordum ama artık bahsetmemeye çok ikna oldum ahah :)
  • bi sey dicem  (21.06.23 15:35:47 ~ 15:36:10) 
@bi sey dicem, kizi unut. Vize reddine itiraz et:

1-Guzel bir gezi rotasi sun. Orada kalacagin planlari yaz

2-Donus icin bahane bul; sinav, doktor kontrolü, yazili belge sunacagin bir plan.
  • Kahvedesu  (21.06.23 15:38:54) 
açık konuşmak gerekirse 2 defa üst üste red yemek anlattığın şekilde kötü olmuş. bence yakın dönem için iş bulursan alabilirsin. onun dışında zor gibi bir süre için


  • abi bi dizi buldum on numara  (21.06.23 15:43:11) 
ABD konsolosluğunda çalışan bir yetkili bir video paylaşmıştı bu başvurularla ilgili.
Özetle diyor ki vize başvurusunda çok karmaşık görünen başvurular genelde ret yer. Ben aslında bu ülkeden alacağım ama oradan da bu ülkeye bir seyahat daha yapacağım, orada da şu arkadaşımla buluşacağım gibi.

Günde belki yüzlerce başvuru inceliyorlar bunlar görevlinin kafasını karıştırıp ret ihtimalini artırıyor.

İkinci konu daha önce vize almamanız durumunda ilk başvurunuzda 3 ay gibi bir vize vermez hiçbir ülke.

Başvurunuz şu netlikte olmalı. bir hafta gidip konaklayacağım şu tarihte de döneceğim.

Dönüş biletiniz kesinlikle olmalı başvuruda.

Konaklayacağınız yer çok net olmalı. Otel konaklamasını tercih edin. Arkadaşımda kalacağım falan ret ihtimali demek.

Bir ülkeden ret alıp hemen başka ülkeye başvurmak da ret sebebi. En azından 6 ay gibi bir süre geçmesi lazım böyle bir başvuru yapacaksanız.

Bunun dışında aslında sizin ihtiyacınız olan vize türü "digital nomad" vizesi gibi. Remote çalışanlar için 1 yıl süreyle oturma hakkı veriyor. Avrupa sınırlarında bunu veren ülkeler var. Yani o ülkelerin birinden bu vizeyi alıp o vizeyle avrupa'da kalabilirsiniz. Ama tabii bu vize türü her ülkede yok. Veren ülkeler de avrupa'da dolaşım sağlıyor mu bakmak lazım.

hollanda bunu veriyor mu bilmiyorum ama portekiz'in böyle bir vize kategorisi var. Tabii digital nomad vizesi avrupa'da serbest dolaşım şansı sunuyor mu ona bakmak lazım.

Ama şu anda 2 ülkeden peşpeşe ret yemek 3. bir ülkeden başvurunuzu da riske ediyor. Muhtemelen 6 ay gibi bir süre beklemeden yeni bir başvuruyla onay alma şansınız yok.

En iyi çözüm bir vize danışmanlık şirketine gitmek onlar size yol gösterir.

Tabii bunun da iyisini bulmak lazım. Bazısı olmayacağını bile bile sırf para için size başvuru yaptırtabilir.
  • anten  (21.06.23 16:32:55 ~ 16:35:14) 
bu saatten sonra alabileceğin vize en azından bir süre için ancak davetiyeyle mümkün olabilir diye düşünüyorum.
bir de bilmiyorum tabi seyahat planı ne zaman ama bi açıköğretim kaydı fln ayarlayabilirsin belki. çünkü öğrenci belgesi vermiş olacaksın ve adamlar bilmiyorlar sonuçta bu uzaktan eğitim vs. standart ünv öğrenciliği sanıyorlar.
uzaktan çalıştığın şirket hangi ülkeden? schengen zone içerisindeyse şirketten veya samimiyetine göre iş arkadaşlarından rica edebilirsin davetiyeyi. sonrasında hangi ülkeden almışsan oradan giriş yapıp hollandaya geçiş yaparsın. yine de 3 aylık alman zor olur diye düşünüyorum bu arada ama en azından başlangıç olur. kabul aldıktan sonra hemen tekrar başvurursun.
  • sirkelimon  (21.06.23 16:40:26) 
Uzaktan calistigin sirketten yazi almayi dene. Bizim tr deki temsilcimizdir, ulkeye donmesini garanti ediyoruz. Tr deki yerel baglantilarimizi hallediyor fln diye.


  • oscar  (21.06.23 17:46:49) 
Schengen ulkeleri bilgi alisverisi yapiyor. X ulkesinden 3 ay, daha sonra y ulkesinden 1 ay basvuran birinin 3. Kez ve daha da alakasiz bir planla basvurmasinin yaratacagi tek etki; "bu adam ne olursa olsun bi sekilde kapagi atmaya calisiyor. Ne plani belli ne de gidecegi yer. Bas reddi gec"

2 farkli ulkenin red verdigi kisiye, 3. Ulkedeki officer niye riske girip de vize versin? O da ezberden reddi basacak gececek.

Tavsiyem; sevgilinizle belgrad ya da karadag'da bulusup 1 hafta tatil yapmaniz yonunde.

Mevcut sartlari degistirmeden, surekli alakasiz planlarla basvurmaniz bosa para ve zaman kaybi. Seneye daha makul ve gercek bir planla basvurursunuz. (Bu sure zarfinda da bi kac yere gidip gelirsiniz, pasaportu doldurursunuz)
  • brkylmz  (21.06.23 22:41:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.