[]

Diz kireçlenmesi ve damarlarda genişleme

İşim gereği fazlaca ayakta kalıyorum. Bir süredir yogun bir diz sızlaması yaşıyordum ve doktora gittim. Dizlerimde hafif kireçlenme oldugunu söyledi. Kalp damar cerrahına da göründüm o da bacaklardakj damar genişliğin 5.1 olmuş dedi bilmiyorum anlamı ne, varis ile ilgili konuştu ama damarlarımda tıkanıklık yok.

Sonuç olarak kolajen, glukosamin, c vitamini vb bir sürü şey içeren bir takviye kullanmaya başladım. Hafif egzersizlere başladım. Çalışırken varis çorabı ve zorlanırsam dizlik kullanıyorum. Eve gelince mutlaka yarım saat dizlerimi duvara dikip dinlendiriyorum, mutlaka soguk suya tutuyprim 5 10 dk. Yaşım 28 bu arada.

Sizce yapabileceğim herhangi bir şey kireçlenmeyi geri çevirebilmemi sağlar mı? Çok üzülüyorum, bazen yürüyemez hale geliyorum 4 saat falan ayakta durmuşsam. Önerileriniz kıymetli, teşekkürler.

 
Bildiğim kadarıyla:

O yaşta kireçlenme normal değil.

Hafif kireçlenme de venöz yetmezlik de yürüyemez hale gelmeni açıklamaz.

MR çekildi mi? İyi bir ortopediste gitmeni öneririm.
  • Mirket  (21.06.23 19:14:45) 
Mirket tesekkurler oncelikle. Bazı günler sadece 1 buçuk 2 saat ara vererek günde 8 9 saatim ayakta geçiyor. O günlerde diz kapaklarım sızlıyor ve mola verdikten sonraki 4. Saatte falan artık bacaklarımın üzerinde durmak acı vermeye başlıyor. Kireçlenme oldugu için uzun saatler zorlanmaya dayanamadığını düşündüm bacaklarımın. Olmaz mı diyorsunuz bu?


  • Mossy  (22.06.23 16:22:56) 
Röntgen çektiler, kıkırdak yumuşamış o yüzden ayakta durdukca zedeleniyor hafif düzey kirecleme dedi doktor.


  • Mossy  (22.06.23 16:24:09) 
8-9 saat uzun bi süre. Varis çorabını ihmal etme de,

Dizin için ben olsam iyi bi ortopediste daha giderdim. MR falan çektirsin, iyi bi baksın diye.

Gittiğin doktora kötü demiyorum ama yine de emin olmak isterdim.
  • Mirket  (22.06.23 19:08:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.