[]

teknokent calisani olmak

selamlar tekno birey dostlarim,

calistigim sirketin ofisi teknokente tasiniyor. benden de yeniden bilgi istediler, diploma vs.

vergi muafiyet olacaktir diye dusunuyorum.

peki bu durum maaslara yansir mi? hissedilir bir fark olur mu yakin zamanda?

herkese tesekkurler

 
şirkete bağlı. muafiyeti/teşviği cebe de atabilirler, çalışanlara da verebilirler.


  • inheritance  (21.06.23 14:03:45) 
brütten mi çalışıyorsunuz netten mi? brütse maaşınızı düşürmeyeceklerdir, bu durumda elinize fazla geçer. ama netten çalışıyorsanız konu şirketin inisiyatifinde. ciddi vergi avantajları oluyor bildiğim kadarıyla, umarım avantajınızza olur.


  • sirkelimon  (21.06.23 14:34:56) 
Maaşınıza yansıyacağını sanmam, olursa da şirketin insiyatifi ile olabilir belki. Zira kanunda bazı değişiklikler oldu, eskiden Teknokent çalışanlarında gelir vergisi hiç hesaplanmıyordu. Ama artık, hesaplanıp sonrasında teşviğe tabi tutuluyor. Bu nedenle artık Brüt anlaşmış olsanız da maaşınızın net ödeme kısmında değişiklik olmuyor, Teknokent'te olmak işveren toplam maliyetini düşürüyor olsa da bu da eskisi kadar değil.

Merak ederseniz, bordro hesap sayfaları ile kendiniz için bir hesaplama yaparak oluşacak farkı kontrol edebilirsiniz. Örneğin;
www.murataksoy.org
  • yeninesiltupcu  (21.06.23 14:47:36 ~ 15:07:25) 
brüt maaş alıyorsanız, size mutlaka teşvikler yansıyacaktır. Çünkü vergi muafiyetleri var. Brüt alıyorsanız ve taşınma sonrası net maaş vereceğiz derlerse kesinlikle kabul etmeyin. Eğer şu anda net maaş alıyorsanız, teknoparkda da net maaş vermeye devam edeceklerdir, vergi avantajı şirkete kalacaktır.


  • kraldan cok kralci  (22.06.23 12:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.