[]

Köpek Tuvalet Bahçe

1.5 yaşında köpeğimiz var, labrador. (büyük olduğunu belirtmek için söyledim)

tuvalet eğitimi var, bugüne kadar hep evde bakıyorduk. şimdi bahçeli bir eve çıktık ve haliyle sorun yaşıyoruz.

çünkü hep çimene tuvaletini yapmaya alıştığı için, evin bahçesine sürekli olarak tuvaletini yapıyor. sabah öğle akşam çıkarsak bile; atıyorum sabah tuvaletini yapmaya götürüyoruz. 1 saat sonra bi tane daha yapıyor bahçeye.

1. evin bahçesine tuvaletini yapmamasını nasıl sağlayaibliriz? çünkü toplasak bile kalıntıları kalıyor, zaman içerisinde feci bir hale gelecektir.

2. brit care mama veriyorduk. somon patatesli. çok da iyi bir mamaydı, tüyleri hep pasparlak, kilosu vs. her şeyi süperdi. ama bu mamanın olumsuz yanı; kaka çok yumuşak çıkıyor. öyle olunca yerden toplarken hep dibinde kalıyor. onu toplamak neredeyse mümkün değil. kakayı katılaştırmanın bir yolu var mıdır? muz mu verelim her gün bir öğününde mamayla birlikte? veya mamayı mı değiştirelim (aslında değiştirmeyi hiç istemiyoruz)

uzaktan bakınca önemsiz bir sorun gibi geliyor ama gerçekten büyük bir sorun. çünkü o dibindeki kalıntılara sinekler de geliyor, koku da yapıyor. o tarafı sert sert temizlersek çimler mahvoluyor ve zamanla bahçe kelleşecektir.

2. opsiyon ise bahçeye hiç çıkarmamak, sadece biz varken oyun amaçlı çıkarmak. ama ona da gönlüm el vermiyor.

 
Aynı durumdaydim, bahçeye çıkma sebebim rahat rahat isini yapsin. Yoksa bahçenin ne anlamı var köpeğe de eziyet.

Yapmamasini saglamak baya zorlu olur. Belli teknikler var diyorlar ama hiçbiri kolay değil.

Kaka için havlu kağıt üstüne birakma çözümü vardı ishal olduğu falan için. Bu teknik ise yarayabilir.
  • logisticsmanager  (21.06.23 10:54:11) 
Bahçeli eve geçip köpeğe özgürlük sağlarken bir yandan da oraya çiş kaka yaptırmamak bence çelişkili. Sizinle aynı gerekçelerle köpeğini eğitmeye çalışan birileri vardı, instagramda görmüştüm,, gece kafeste yatırıp bahçeden çekiştirerek çıkartıyorlardı falan. Sonra vazgeçmişlerdi galiba emin değilim. Onlar da ilk kez köpek sahiplenmişti. Ama mesela bahçeli evde yaşayıp köpek besleyen (hem de birkaç tane) Amerikalıların ki fazlaca yaygın bir durum oralarda kendi bahçeleri için böyle bir çabaya giriştiğini hiç görmedim. Çimleri, çiçekleri falan da pek güzel.


  • sibertenik  (21.06.23 15:14:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.