[]

Otobüs şirketlerinin yaptığı hataları nereye şikayet etmek gerekiyor

Merhabalar. Bugün sabah saatlerinde 09:00 gibi Sirnak/Silopi ilçesinden Adana'ya otobüs bileti aldım. Otobuse binmeden önce ısrarla kalkış saatinin kaç olduğunu, tam olarak ne zaman kalkacağını,bir aksilik olmadigi muddetce belirtilen saatte (19;30) Adana'da olup olamayacagimizi israrla
Sordum. Ve bana orobusun 09:00 olan kalmış saatinde hareket edeceğini ve 19:30 gibi de Adana'da olacaklarını söylediler.

Daha önceden Silopi'den farklı firmalarla çok kez seyahat ettiğim için pek inandırıcı gelmedi bu bana ama yine de inanmak zorunda kaldım. Ve saati geldi otobüs 09:00 itibariyle hareket etti, serüven başladı

Araç Silopi'den 09:00 da harekete geçince yolculuk başladı olarak düşünmüştüm ama ne yazık ki Cizre'de diğer yolcularla arabayı dolduracaklarmis sonradan öğrendim. 09:30 gibi Cizre'den kalkması gereken araç 1,5 saat rotarla 11:00 de yola çıktı.

Tıpkı Cizre'de olduğu gibi güzergahta bulunan diğer iller olan Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep'te yine saatlerce bekledi yolculuğumu tamamlamlanip, Adana otogara girdiğimizde saat: 23:30 'du.

Bir diğer problem de benim biletim Adana otogara kesilmesine rağmen sırf otogara girmemek için yol üzerinde indirdiler, bir sürü valizle çantayla indirip tekrardan servise yüklemek ve sonradan otogara girmek zorunda kaldık.

Sorunlar bitti mi, ne yazık ki bitmedi; aracta benim koltuğum arka taraflarda bir yerlerdeydi. Şoför ve muavin sırf arkada boş koltuk olmasın diye Urfa'da araca boş koltuklarin üzerine üst üste Belki 15 tane koli istifledi. Sağımda solumda dört bir yanimda içleri dolu koli görüyordum.Oyle bunaldım öyle bunaldım anlatamam.

Gelelim en bombasına. Yolda giderken şoför bey bir dönüşü kaçırdı, otobanda yolun -abartmiyorum- tam ortasinda 30 km civarı bir hızla geri geri gitmeye başladı. O an yanımızdan deli gibi otobüsler kamyonlar korna cala çala gidiyordu. Çok korktuk tüm otobüs olarak ama şükür ki ölmeden bitirdik yolculuğu.

Şimdi tam da bununla ilgili olarak nereye şikayet etmek gerekir bunu ? Bahsekonu firma özel şirket (Zümrüt Turizm) . Yani sahibinin en basit şu gecikmelerin sebebini kendinin planladığını bile düşünüyorum. Burdan bir sonuç çıkmaz.
Yani özel şirket de olsa bunları yolcuların durumunu kontrol eden, denetleyen bir yer yok mudur acaba ? 2 yıldır silopideyim tüm firmalarda var aynı rezalet.

2 yıldan beri belki toplam 10 otobüs yolculuğu yapmışimdir olaysız bir yolculuk geçirdiğimi hatırlamıyorum. Yani en azından bunubla ilgili ne yapmalıyım, nereye şikayet etmeliyim? Bilgisi önerisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.

Sinirle telefondan yazdım, çok sayıda yazim hatası yapmışım, bilahare düzelteceğim. Zahmet edip yazacak arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.
Hayırlı akşamlar dilerim.

 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.