[]

elektronik tasarım programı

bir cihazın çalışıp çalışmadığını denetleyen bir elektronik devre tasarlamam lazım. temel olarak cihazın fişini tasarladığım alete takıcam onu da prize takıcam işte.

ama cihaz uzun zaman devre dışı kalabilir belki 3-4ay belki de 12yıl. işte mesela bir süre belirleyeceğim diyeceğim ki 8.aydan sonra bana bunu bildir veya 3.aydan sonra falan.

bu tür elektronik devreleri tasarlayabileceğim özellikle enerji kullanımı gösterebilen bir yazılım var mı? CAD gibi ?

 
işi önce parçalara bölmelisin donanım ve yazılım olarak. donanım olarak hangi işlemci ve platformu kullanacaksın buna karar ver.

örneğin smt32 chip ve cube ide veya atmel chip arduiono platformu kullanabilirsin.
bunlar üzerinde yazılım geliştireceğin mikroişlemciler ve kodlama platformları.

bahsettiğin şekilde pil kullanımını koda ve işlemciye bağlı olarak analiz edebilen araçlar stm32 cube ide içerisinde mevcut. pil tipini, işlemci tipini, işlemcinin sleep ve awake sürelerini vs. giriyorsun. ve sana o pili ne kadar sürede tüketeceğini hesaplıyor.

nordic'in de benzer pil tüketim hesaplama ve donanımsal olarak bunu ölçme (nordic power profiler) cihazları mevcut.
  • orpheus  (20.06.23 21:53:17 ~ 21:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.