[]

Trafikte size böyle yapsalar nasıl tepki verirsiniz?

Dar sokakları olan bir mahalledesiniz, aceleniz yok. Bir sokağa girdiniz ve yolun ortasında sık sık karşılaştığınız gibi bir araba durmuş, eşya indiriyor. Bu duruma alışıksınız ve her seferinde sabırla bekliyorsunuz.

Bu sefer yine aynı şekilde bekliyorsunuz, fakat aradan neredeyse beş dakika geçmesine rağmen eşya indirenler hiç acele ediyor veya mahçup gibi görünmüyor, rahat bir şekilde birkaç eşya indirip sohbet ediyorlar.

Siz de kornaya hafifçe dokunuyorsunuz, hiçbir zaman uzun ve rahatsız edici şekilde basmazsınız. Hiç oralı olmuyorlar ve birkaç dakika daha bekliyorsunuz. Yine hafifçe kornaya dokunuyorsunuz.

Bunun üzerine baba oğul koşar adımla üstünüze yürüyor, oğlan bağırarak kolunu camınızdan içeri sokup sizin kornanıza yumruk atarak “çalma şu kornayı şöyle, çalıp durma!” diye kornanıza basıyor, hakaret etmeye başlıyor, babası da aynı şekilde üstünüze yürüyerek küfürler ediyor.

Bu 65 yaşındaki babam ve anneme yapıldı. Dünyanın en kibar, nazik insanları, hiçbir şekilde kimseye sesini yükseltmeyen, hatta dışarıda kendilerini aşırı nazik olarak tanımladığım insanlar buna maruz kalıyorlar.

Annem arabanın fotoğrafını çekip hemen bana attı, ama plakayı şikayet etsem hiçbir şey olmayacağını biliyorum. Ülkedeki diğer olayları düşününce bu hiçbir şey, ama insanın sinirleri bozuluyor. Siz olsanız ne yaparsınız?

 
Ben olsaydım korna çalmazdım, geri giderek çıkardım o sokaktan. Arabaya doğru gelseydi camı kapatırdım. En kötü hakaretine karşılık verirdim.


  • dissendium  (20.06.23 21:01:38) 
sizde bir sorun yok. olması gerekeni yapmış aileniz. hatta ülke ortalamasının üzerinde. ama burası türkiye ve medeniyet yok insanlarda.


  • hknty  (20.06.23 21:07:18) 
geçen bir otoparkçıyı arabayla ezip sıkıştırdılar hani. ülkenin %99'u ruh hastası %1 i de çok nazik ne yazık ki. Kimin kime denk geleceği belli olmaz. Ben trafikte olabildiğince uslu durmaya çalışıyorum.

Herifler hem haksız hem bak sinirleniyorum ya okuyunca. Korna çalardım bu durumda. Camlar kapalı, kapılar kilitli. Koştuklarında da geri basardım heralde.

Adamlar da cesur, av tüfeği çıkarıp vurabilirdi anneniz babanız, kim bilir.
  • wct3 org  (20.06.23 22:15:56) 
Türkiye'de yaşayan nazik bir insanın genelde türk insani ile muhatap olmaması lazım.
Bana da bir kere denk geldi annemle. Malesef onların ülkesi burası. Bunu kabul edip muhatap olmamaya çalışmak lazım. Bundan zaten çoğu insan zengin muhitlerinde yasamaya çalışıyor çünkü genel seviye bu, herkes kendi fanusunu bulma peşinde.

  • logisticsmanager  (20.06.23 22:27:01) 
Ben sokaktayken karşımdakilerin kaybedecek bir şeyi yok ön kabulü ile hareket ediyorum. Yaşadığımız fanusta hayat toz pembe olabilir ama dışarıdaki kalabalığın şartları bizimki ile aynı değil.

Anne ve babanıza geçmiş olsun, başlarına daha kötüsü de gelebilirdi. Bir dahakine kornaya dahi basmazlar çünkü nedendir bilinmez insanımıza ağır geliyor kornaya basılması kendilerine yapılmış bir suçmuş gibi algılıyorlar. Erkeklikleri falan zedeleniyor.
  • ruhen hastayim ben  (20.06.23 22:35:45 ~ 22:37:08) 
adam tepkiyi abartmış da eşya taşıyorsa ne yapmasını bekliyor ki annen ve baban? adamlar keyfine kapamamış trafiği belli ki. böyle durumlarda sokağın başından bakarsın eğer yük indiren bir kamyon varsa hemen başka sokağa girersin. orada korna basmanın bir alemi yok. adamlar her geçene yolu açamaz o kadar işin arasında.

bu yine de davranışı haklı çıkarmaz tabii ki ama hayatın da gerçekleri var.
  • bohr atom modeli  (20.06.23 23:20:26 ~ 23:21:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.