[]

HTML unselectible property

HTML ve CSS'ten iyi anlayanlar buraya:
Şimdi şöyle bir sorunsal var:
Şirket sayfamızda iletişim bilgilerindeki mail adresimizi seçilemez olarak oluşturmak istiyoruz. Bunun için imaj kullanmaktansa HTML unselectible property mi kullansam acaba diyorum? Tabi bu sadece IE tabanlı bir etki sağlayacağı için ufak çaplı bir cross-browser çözümü araştırdım şu sayfaya ulaştım:
answers.yahoo.com

Asıl mesele şu mail adresini spam'den korumanın en iyi çözümü bu şekil midir? Ya da nedir?

 
web sayfalarından spam yapılmak amacıyla toplanan e-posta adresleri elle select yaparak değil e-mail address collector tarzı programlarla kaynaktan çekildiği için bu şekilde korunman zor gibi. ama mesela aklıma mouseover yapıldığı zaman javascript hatta daha sağlamı ajax ile e-posta adresiyle ilgili imaj ya da yazıya <a href mailto='adres@xyz.com'> tagını ekletmek gibi bir çözüm geldi.


  • stopnsilence  (29.06.10 15:17:21) 
Cok basit bir sekilde <a href="mailto:user%at%domain.com">E-posta ile ulasin</a> gibi bir seyi sayfaya ekleyip javascript tarafinda bu link'in href attribute'unu degistirebilirsin. Asagidaki link'te bir ornegini yaptim, ama JQuery kullaniyor, kullanmadan da yapilabilir tabi.

dl.dropbox.com
  • sayiyla biten yaraticilik yoksunu nick47  (29.06.10 16:07:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.