[]

Maaşıma zam?

Selam

mart ayında online iş görüşmesi yapmıştım falanca ajansla motion designer olarak. işlerimi beğendiklerini söylemişlerdi. 20.000tl ücret beklentisi söylemiştim. bununla ilgili bir yorum yapılmadı ama daha sonra dönüş de olmadı. ben yaklaşık iki ay başka iş görüşmeleri de yaptım ve onlara da aynı ücret beklentisini söyledim. yine dönüş olmadı. bu sefer beklentiyi yüksek tutup tutmadığımı anlamak için falanca ajansta iş görüşmesi yaptığım arkadaşa mail üzerinden samimi bir şekilde sordum neden dönüş olmadığını. 20.000 tl nin onların bütçesini aştığını söylediler ama istersem onlar bir teklif yapabileceklerini söylediler. ben de kabul ettim. 15.000 tl maaş, 1800 tl multinet, dokuz -on sekiz çalışma saatleri, ctesi pazar tatil şeklinde bir dönüş oldu.

bu aşamada oldukça kurumsal bir şirket olduğu için pazarlık yapmayı düşünmedim ve kabul ettim. 1 mayısta motion designer olarak bu ajansa başladım ve iki ayı doldurmak üzereyiz ancak şöyle bir durum var; iş yoğunluğu düşündüğümden çok daha fazla. evet dokuz altı calışıyoruz ama hiç nefes almadan çalışıyorum desem yeridir. üstüne bir de doların ani artışı, asgari ücretin benim maaşıma yaklaşması vs derken, durum can sıkıcı oldu. şu aşamada maaşımın tekrar gözden geçirilmesi talebinde bulunmak hukuki ve ahlaki açıdan nasıl olur? bunu nasıl dile getirmeliyim, blöf yapmak istemiyorum aslında. "şu maaş teklif edildi ama kalmak istiyorum gibilerinden çünkü hadi eyvallah" diyebilirler mi, onu da bilmiyorum. açık açık durumumu anlatma niyetindeyim. tavsiyelerinize ve yönlendirmelerinize açığım. ha bir de evden çalışıyoruz, haftada bir gidiyoruz sadece, teşekürler.

 
sormakta özgürsünüz elbette olumlu yaklaşırlarsa şanslısınız.
ben olsam kesin sorardım cevaplarına göre de işteyken yeni iş bakar ya da devam kararı alırdım.

  • erty_ksk  (20.06.23 14:31:02) 
Sorun, zam talep edin.
Nefes almadan çalışan bir insana kolay kolay hiçbir şirket "hadi eyvallah" demez.

Hukuki ve ahlaki açıdan hiçbir sorun yok. Sizinki bir talep, tehdit değil ki.
  • michael_knight  (20.06.23 15:07:12) 
Asgari ücret sonrası bir değenlendirme iste bence.

İşin içinde 3d (cinema 4d) vs. var mı sadece 2d mi? Bence bir yandan yurtdışı bağlantılı freelance iş kovala. (upwork'ten falan bakıyor millet) Sigortanı burası yatırır düzenli işin olur haftasonu/gece vs. esas parayı kazanırsın ama aşırı yorulursun tabii.

Şu yüzden diyorum, yurtdışında bi şirket bazı grafik işlerini Türkiye'de yaptırıyoru ben motion graphic işleri için günlük 3000 lira falan almıştım hala geldikçe yapıyorum. Freelance her zaman daha çok kazandırır (gelirse) ve özellikle yurtdışıdakiler için, saatlik 10 euroya iş yapsan oranın asgari ücreti ama burası için de iyi para.

Hani Hintli şirketler görsel efekt yapar sürekli mail atar ya, Türkiye'de yaşayan ve global iş yapabilen herkes bunu yapmalı.
  • nhk ni youkosu  (20.06.23 15:34:38 ~ 15:36:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.