[]

Araç klima arızası

Merhaba bmw x1 aracımın kliması soğuk ayarda dahi full sıcak üflemeye devam ediyor ve hiçbir şekilde soğutmuyor. Bildiğim kadarıyla filtresi 1.5 sene önce değişmişti. Sizce sorun ne olabilir ve maliyeti aşağı yukarı ne olur?

Kadın kişisi olarak aracı ustaya götürünce kazıklanmamak için soruyorum.

Teşekkürler

 
gazı bitmiştir.
400-500 TL civarıdır sanırım.

  • teritori  (20.06.23 12:11:01) 
1.ihtimal gazı bitmiş olabilir gazın kalitesine göre 300-700 TL arası tutabilir.

2. İhtimal gaz kacağı olabilir. sistem basınçlandırılarak test yapılır kaçak olduğu netleşir ise gözle kontrol yapılır gereken yerler tamir edilebilir.

eğer kaçak gözle görüntülenemiyor ise sisteme renkli gaz basılır klima çalıştırılır klima soğutmayı kestiği anda özel bir gaz sıkarak kaçak nokta atışı bulunur.

kaçak eğer net bir şekilde belli olursa gerekn parçalar tamir veya değişim yoluna gider.

kompresör, radyatör, hortumlar vs tamamen hasarlı parçaya göre fiyat değişebilir.

parçaların çıkması bulunarak ucuzlayabilir. ile göre belki ben belki buradan biri usta tavsiye edebilir.
  • alp9900  (20.06.23 12:24:03) 
En iyi ihtimal gazı bitmiştir. Olası bir diğer sıkıntı devreye alan selenoid arızalıdır. En kötü senaryo ise kompresör arızalıdır. Güvenilir yere götürün üzmesinler


  • kimlanbu  (20.06.23 12:25:55) 
1- gaz bitmiştir
2- klima kompresör müşiri bozulmuştur
3- borularda kaçak vardır.(umarım bunl değildir)

İzmir'deyseniz yardımcı olabilirim
  • useless  (20.06.23 13:41:18) 
a/c tuşuna basıyor musunuz klimayı çalıştırınca?


  • kraltaci  (20.06.23 17:11:01) 
Honda’larda bir entegre cip vardi, onu degistirmek gerekiyordu. Benzer bir durum olabilir. Konuyla ilgili servisten de fiyat alirsaniz en azindan yapilacak islem ve fiyat olarak elinizde karsilastiracak bir veri olur.


  • ayheytmayselfenvanttuday  (20.06.23 18:25:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.