[]

Elektrikli Bisiklet

Merhaba arkadaşlar,
Ben eski bir motosiklet sürücüsüyüm. Ailem çok kaygılanıyor diye sattım ama geçenlerde bir işe yetişmek için Go Sharing kullandım ve kendimi sahibinden de motosiklet bakarken buldum. Nasıl içimde ükteymiş 30-40 yapıyor Max o bile nasıl iyi geldi. Martı tarzı scooterlar da fena gelmemişti hani 2 teker seviyorum. Elektrikli katlanır bisiklet alayım diyorum hem katlar metroya,marmaraya, vapura vs. ye binerim ama çok pedalcı bir adam değilim zaten işte canım çıkıyor. 14 km yolum var bu yolu bas git yapabileceğim belki yazılımla 40 km hıza ulaşabileceğim bir elektrikli bisiklet var mı katlanır? Hep bakıyorum pedal desteği diyor anladığım sadece pedal çevirmeni kolaylaştırıyor. Ya da ben pedal çevirmeyi çok mu abartıyorum? Alba Ford X e yükseldim bir.



 
yol bisikleti kullanıcısıyım. bizim buralardaki bir yokuşu tempolu şekilde kan ter içinde çıkarken bu tür bisklet kullanan bir eleman üstünde ceketle gayet keyifli şekilde çıkıyordu. pedal çeviriyordu ama zorlanıyor görünmüyordu. belki hiç pedal çevirmese yavaştan da olsa yokuşu çıkardı gibime geliyor.

ayrıca google'dan bakınca şöyle bir bilgi çıkıyor.

Elektrikli bisiklet dik yokuşları çıkabilir mi? Elektrikli bisikletler size destek sağlayarak dik yokuşları tırmanmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte yüksek güçlü elektrikli bisiklet motorları (750W ve üzeri) hiç pedal desteği olmadan da çok dik yokuşları tırmanabilir.
  • lazpalle  (19.06.23 09:03:53) 
Katlanır bisiklette 40km çok tehlikeli bir hız. Katlanır bisikletin olayı yüksek manevra kabiliyeti ile trafikte ya da nispeten daha kalabalık yollarda sorunsuzca ilerlemek ve az yer kaplaması sayesinde toplu taşımaya hızlıca entegre olabilmek. Elektrikli bisikletlerin yazılımları ile tabii ki oynayabilirsiniz ama katlanır bisikleti sürekli 40 km hızlarda sürerim diye düşünüyorsanız kaza yapmanız neredeyse garanti.

Ayrıca pedal basmayı bence de abartıyorsunuz. Elektrik desteğini alarak pedalladığınızda, sürekli dümdüz bir yolda zahmetsizce bisiklet sürdüğünüz zamandan daha fazla bir efor harcamamanızı sağlar. Bisiklet ve motorsiklet birbirinden bambaşka iki araç. Bu iki aracı kıyaslarsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Bisikleti ayrı bir ulaşım aracı gibi düşünmeniz gerek. Bence terlemeden işe gidip gelmek için elektrikli bisiklet gayet iyi bir çözüm. 40 km hızların katlanır bisiklet için ciddi tehlikeli olduğunu tekrar hatırlatır ve bu ekstra hızın size kazandıracağı 10-15 dakika için hayatınızı riske atmanıza değip değmeyeceğini tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.
  • thracia  (19.06.23 10:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.