[]

Bahçe malzemesi

selamlar,

yeni taşındığımız evin bahçesi için birkaç malzeme bakıyorum da. çok bilgili olmadığım için bi sormak istiyorum.

200 metrekare civarı bir bahçemiz var. çim var, ama son kiracıdan sonra atıl kalmış sanırım o yüzden yer yer boşluklar olmuş. oraları toparlatmak için bahçevan çağıracağım.

onun haricinde;
bahçenin genelini sulayabilmek için bir makara + hortum + başlık seti arıyorum. o kadar çok çeşit var ki, hangisine karar vereceğimi bilemedim. burada örnek bir şey bile paylaşamıyorum. düzgün bir hortum + makara + başlık seti önerebilirseniz çok seviniriz.

çim biçme makinesi olarak: www.amazon.com.tr

şunu almayı düşünüyorum ama ne dersiniz? çok da bu fiyatların üstüne çıkmak istemiyorum açıkçası.


ek olarak yine bu bahçenin bir bölümünün otomatik fıskiyeyle falan sulanmasını istesem var mı böyle bir ihtimal? yoksa büyük kurulumlar mı gerekiyor? onda da bir çok alternatif buldum ama hangisi çalışır bilemedim. hyundai'nin saatli çalışan musluk başlıkları vs var mesela. 4 veya 5 fıskiye bahçe genelini sulayacaktır büyük ihtimalle. bu başlıktan alsam + bir hortum + fıskiye alsam yeterli olur mu yoksa düşünüdğümden daha büyük bir iş midir?

 
Musluk zamanlayıcısı ve fıskiye sorunuza cevap vereyim.
Musluk suyunun basıncıyla 4-5 fıskiye çalıştıramazsınız. Bizim bahçedeki otomatik çim sulamada ufak pompa ve hidrofor var, 5-6 barda çalıştırıyorum 4 fıskiye verimli çalışıyor belk 5. de olsa çalışırdı ama şebeke basıncı ile olmaz.
Tek musluk ve hortum ile çim sulayacaksanız şuna benzer ama güzel tercihen metal aksamlı fıskiye alıp. Belirli süre bir yerde belli bir süre başka bi yere kaydırıp homojen sulamaya çalışacaksınız. Bunların açısı mesafesi vs ayarlanabiliyor. Musluk ve şebeke basıncıyla çalışır.
www.sahibinden.com
  • Ruprect  (18.06.23 11:05:26 ~ 11:05:40) 
@rusprect, anladım çok teşekkürler.

www.hepsiburada.com

şuna bakıyordum ben. bizim bahçe L şeklinde. eğer bunu tam köşeye konumlandırıp ona göre ayarlarsam tüm bahçeyi tekten sulayabilir gibi gözüküyor. yanlış mı düşünüyorum?
  • whatdreamsnevercome  (18.06.23 11:49:20) 
www.hepsiburada.com


hatta şunu alsam;

zamanlayıcıda atıyorum sabah 6da önce 1. musluk çalışsa 6.30'a kadar.
o musluk da 1. fıskiyeyi beslese.

sonra 2. musluk açılsa 6.30dan 7ye kadar.
o da 2. fıskiyeyi beslese.

bu sayede debi sorunu olmadan halletmiş olurum sırayla sulandığı için?
mantıklı mı bu sizce?
  • whatdreamsnevercome  (18.06.23 11:55:09) 
Karcher iyi bir marka, hatta ilk sorduğunuz hortum, makara setini de alabiliyorsanız Karcher alın
O salınımlı fıskiyeden kullanmadım youtube da videosu var
www.youtube.com
L şeklinde bahçede tek seferde sulamak biraz risk gibi çizip bakmak lazım tabi.
Zamanlayıcı kullanmak güzel evet, çim sulama işini ileride otomatik daha iyi bir sisteme çevirirseniz bu zamanlayıcı ağaç ve çiçek sulamak için de kullanabilirsiniz. Dikakt edin zamanlayıcının girişinde filtre olan bir model olsun, partiküller tıkıyor. 2- Kış gelince zamanlayıcının pillerini çıkarıp içeri alın bozuluyor 3- Yazın güneş altında da kalmasın, plastikleri yaşlanıyor, elektronik kartıda etkileniyor Bir kutu aarlayın, 1 milyonculardaki saklama kapları gibi. Hyundai markasını bilmiyorum, bu hyundai o hyundai değildir.
  • Ruprect  (18.06.23 13:25:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.