[]

Tetanoz aşısı olmalı miyim

Mutfaktaki bicaklardan biriyle sert bir şey keserken bıçağın tutma yeri kırıldı ve içerde kalan metal kısmı elimi kesti.

Bıçağın o siyah tutma kalıbı içindeki kalmış bölümü yer yer hafif kahverengiydi -aslında paslanmaz çelik ama içerde kalan kısmı zamanla biriken pislik su vs sebebiyle pas olmasa bile bir pislik var-

2 sene önce de yine benzer bir şeyden tetanos aşısı olmuştum, o zaman bir aşı kartı vermişlerdi -1 ay sonra, 1 yıl sonra 2 yıl sonra şeklinde devam eden 4-5 dozluk bir periyot ve hepsini olursan 10 sene koruyor galiba- fakat hepsini tamamlayamamistim aşıların.

Ben ilk doz ve 1 ay sonraki ikinci dozunu oldum sonrakileri olmadım.

2 sene önceki bu 2 dozluk aşı beni korur mu? Yoksa gidip olmalı miyim? ?

 
ben de 2 yil once tetanoz yaptirdim. hic kart falan vermediler. tek doz dediler. 5 yil gecerliymis. dedigin gibi bi tetanoz uygulamasi duymadim. belki de karistiriyorsun baska bir asiyla


  • Kittie  (18.06.23 09:41:51) 
tetanosu yapan bakteri oksijensiz ortam sever. içerde kalan metal kısım ise zerre riske girmezdim. teşhiş noktasına gelen durumda pek kurtuluşu olmadığı gibi eski bir bilgi var aklımda. hiç değmez riske.


  • dorian greyfurt  (18.06.23 11:18:45) 
yazılmış tekrar yazayim
tetanoz bakterisi doğada bulunur pas şart değildir

pas sadece yüksek risk içerir nedeni de genelde doğada dışarda bulunan metal parçalarında bulunması ve bu metal parçalarının insanla teması halinde batma süretiyle yaralanmaya sebeb olması, pas yüzeyinin oldukça pürüzlü olması ve tetanoz bakterileri dahil olmak üzere diğer bakteriler için de yuva olabileceği
  • allezz  (18.06.23 11:49:02) 
Riske girmeye değmez.
Toprakta bile olan bakteriden bahsediyoruz, bisikletten düşüp kanayan dizinin toprağa teması sonucu tetanozdan ölen bir çocuğun belgeseli vardı.

  • kararsızataletfilozofu  (18.06.23 23:46:47) 
cevaplar için teşekkürler..

aşı oldum ama biraz sıkıntılı oldu, şöyle;

sabaha karşı 4 gibi elimi kestim, sonra yattım uyanınca giderim diye. günlerden pazar tabi sağlık ocağı vs açık değil. mediyeköy'de oturuyorum, bir sürü poliklinik hastane eczane gezdim hiçbirinde yok. şişli etfal'e gittim oranın da konsepti değişmiş orada da yok.

en sonunda seyrantepe'ye gittim acil'de 1 saat sıra bekledim ancak o şekilde olabildim saat 18:00-19:00 gibi.

yani aklınızda olsun cumartesi pazar tetanoz aşısı olmanız gerekirse mutlaka devlet hastanesi aciline gideceksiniz başka yerde yok çünkü..
  • makbur  (20.06.23 23:52:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.