[]

Karşısındakinin mutluluğunda yüzü düşen kişi arkadaş mıdır?

Çok basit bir olay örneği vereyim;

kyk borcum vardı aylar önce tebliğ kağıdı geldi hepsi biliyor bunu anlatmıştım. aradan birkaç ay geçti muhabbeti açıldı. ben de dedim ben yapılandırdım aylık 100 lira ödemesi var artık.

abi böyle bir şey olamaz ikisini çekip vursan bu kadar üzülmezler. bir anda yüzleri düştü sessizlik oldu biri soğukça vay be dedi diğeri iyiymiş anlamına gelen mimiği yaptı. ben de sonra farklı bir konu açtım.

 
Eeee belki kendileri bu şekilde yapılandıramadıkları için üzülmüşlerdir belki. Hemen bir mana çıkarıp kötüye yormamak gerek


  • yazdonumu  (17.06.23 23:05:13) 
Belki bundan haberleri olmamıştır. Kyk bana borcumu haber vermemiş, kendiliğimden bankaya sorduğum zaman icra gelmek üzere olduğunu öğrenmiştim de alelacele kredi çekip ödemiştim o zaman. Yapılandırma falan da yoktu. Belki onlar da bu tarz bir şeye maruz kalmışlardır, niye yüzünüz düştü diye sordun mu?


  • muhayyer divan  (17.06.23 23:35:16) 
Tamam ama zaten arkadaşların başına bu konudan dolayı bir olumsuzluk gelmiş olsa söylemezler miydi.
Ben olsam derdim ki; ne kadar şanslısın yaa halletmişsin benim başıma gelmedik kalmadı vs vs
Böyle şeyler söylenebilir.

Kendin ne kadar terslik yaşamış olursan ol arkadaşım dediğin kişi bir dertten kurtuluyorsa onun adına sevinirsin kendi adına üzülmeye devam edersin bu kadar basit.
  • Dağcı  (18.06.23 08:00:30) 
sürekli başıma geliyor. arkadaş değildir ama düşman gibi de değil. arada bir form. iletişimi minimize ediyorum genelde.


  • enteg  (18.06.23 10:43:24) 
bi benzeri benim iş yerinde var, ben yurt dışına tatile gidicem deyince zoraki bir gülümsemesi aa öyle mi deyişi var hasetliği yüzüne vuruyor o tarz insanlarla çok fazla şey paylaşmamak lazım, sosyalleşme ihtiyacını gider ama çok yakın arkadaş olduklarını da zannetme


  • hakyememyemekyerim  (18.06.23 13:09:43) 
kişisel algılamaya gerek yok
herkes bencildir
sana bir kötülük yapmaması ya da bir ricanı dikkate alması daha mühim
  • bir soru sorcam  (18.06.23 14:06:44) 
İki çöp insan arkadaşlığı kes


  • basond  (18.06.23 21:35:25) 
insan önce kendini düşünür her zaman. bu da belki kendinin yarası olan bir konudur veya direkt kyk konusunda olmasa bile ekonomik sıkıntıları vardır. sıkıntının olduğu bir konuda başkasının iyi olduğunu dinlemek her zaman kolay olmuyor bunda abartacak bir şey yok. bu sebeple orada yüz düşmesi senin iyiliğini istemiyor kötülüğünü istiyor manasına gelmez. ama bu her konuda böyle oluyorsa, kendinin sıkıntısız olduğu konularda da oluyorsa o zaman farklı düşünülebilir belki. gene de bundan ziyade bir soru sorcam'ın da dediği gibi farklı şeylere bakmak lazım eğer arkadaşlıklarından şüphen varsa. senin ihtiyacın olup çağırdığında madden/manen yanında oluyorlar mı, yerine göre kendi keyiflerinden senin için feragat edebiliyorlar mı vs.


  • semaforo de medianoche  (18.06.23 23:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.