[]

After effects

Elimizde bir adet çizimi iyi ise öğrencisi var. Grafik tasarım ve edius, after effects gibi programlara da meraklı.

Bu programları kasmadan çalıştıracak donanıma sahip fiyat performans ürününe ihtiyaç var. Ben desktop alalım diyorum ama kütüphaneye, kursa filan da götürmek istiyor. O yüzden bize önerbileceğiniz bir laptop var mı?

Bütçe Max 30.000 TL civarı.

 
macbook alın kesinlikle.


  • jelly bear  (17.06.23 21:22:11) 
Macbook a bütçemiz yetmiyor. Acaba desktop daha mı verimli olur?


  • old possum  (17.06.23 21:39:17) 
aslında macbook air bile bayağı iş görüyor fakat işin içine After Effects girince güç de ram de çalıştığın katmana bağlı olarak yetmeyebiliyor.

Monster, Asus Tuf / RoG serisi, MSI vb. oyuncu laptoplarına bakın. Bütçe yettiğince 12. veya 13.nesil i5 mümkünse i7 işlemci, min 16gb mümkünse 32gb ram, min rtx3060 mümkümse son iki hane 60ti, 70, 80 olarak artan ekran kartı olsun.

edit: desktop tabii ki daha güçlü olur ama taşımak istiyorsa yapacak bir şey yok. Eğer desktop seçenekse Mac Mini'leri de öneririm.
  • nhk ni youkosu  (17.06.23 21:57:47 ~ 22:02:07) 
mac mini alabilir www.pt.com.tr ikinci el daha donanimlisini bulursa onu da alabilir


  • tahtakafa  (17.06.23 22:58:19) 
8gb ram'li m1 işlemcili macbook air 28bin
16gb ram'li m1 işlemili macbook air 34bin

16gb olanı profesyonel işlerde video düzenlemek için kullanıyoruz.

Laptop olmaz, fişe takılı olmadığında performans vermeyecek.
Desktop olur tabi ama mac kesinlikle çok daha uygun performans açısından.
  • wct3 org  (18.06.23 12:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.