[]

Katlanır bisiklet (Yet another)

Sevili bu hususta tecrübeli arkadaşlar. Kırmızı limit 10 bin düşünecek olursak neye yönelmek gerekir.

Dahon bu işin piri diye biliyorum, 9500'e var bazı modelleri ama dahon nasıl bir segmentasyon uyguluyor fikrim yok.

Epey marka var kafa karıştı. 10 bine kadar çıkmaya gerek var mı? çelik kadro kron 4 bin liralık bişey alıp geçersem köpek gibi pişman olur muyum?

Mutlaka olması gerekenleri nelerdir. Vitesli Aluminyum 12kg civarı olsa ok gibi geliyor bana ama katlanır tecrübem hiç yok.

İnternet mi daha ucuz olur X bisiklet mağazasına gidip nakit versem çeşitli güzellikler olur mu acaba.

 
Katlanır bisiklet sonuçta performans arayanlar için uygun değil. Bu nedenle amacın şehir içi kısa mesafe ulaşım ise uygun fiyatlı bir model iş görür. Örneğin Ümit Cunda gibi, Dahon kalitesi ile uzun ömür sunar ama parasına göre hesaplaman lazım. Hit d6 baz modeli, onun üstündeki modellerden seçmeni öneririm. Ara bir şey istersen Mosso, Bisan alüminyum kadro ve 7v iş görür. Online da daha ucuz olur bikestore iyi kampanyalar yapıyor hediye kuponu vs bakabilirsin. Yakında yeni dolar zamları yolda bir an önce almanız iyi olur.


  • creepy  (17.06.23 02:15:35) 
2-3 sene baya arastirip aldim. $500 alti baya dandik, ben $750 civari verdim. Aldigim marka TERN. 2 senedir biniyoruz sikinti yok.


  • cooperr  (17.06.23 02:33:00) 
bu işin piri brompton'dur.
dahon vybe d7'den sonra brompton'a geçtim.

bence internet üzerinden deneyimlemeden almayın derim.
gidip binebildiğiniz kadar modele binip hissinizi tartınız. istanbul'da atek bisiklette bunu yaptım misal ben.

mutlaka olması gereken bir şey yok bence, bu zamanla sizin bileceğiniz bir husus.
  • superb  (17.06.23 19:43:29) 
Fiuatlar ne duruma geldi katlanirlarda su an hoc bilmiyorum ama butceniz dahona yettigi surece dahondan baska bir sey bakmayin.

Ben butceyi zorlar halde mosso alabilmistim. 5 sene falan oldu galiba. Aslinda cok cok memnunum hala daha. Sadece dahonun katlama kolayliginda kaldi aklim. Benimkinin tekerleri yanlara aciliyor mesela katlaninca duz durmasi icin ugrasiyorum epey. :(
  • invictae  (17.06.23 21:52:38) 
Merhabalar,

Ben de sizinle benzer yollardan geçtim. Önce biraz tutumlu davranıp düşük fiyatlı, çelik kadrolu 26 jant bir Salcano aldım. 21 vitesli olması rağmen oldukça hantal geldi. Bir yerden bir yere götürmek de ayrı problem.

Daha sonra katlanır almaya karar verdim. İki model arasında kalmıştım: Dahon Hit D6 ve Peugeot F12. İkisi de o dönem aynı fiyattaydı. Peugeot yerli iken Dahon ABD menşeili. Peugeot aynı fiyata daha iyi donanım sunuyordu ama Dahon tercih ettim. Şimdilik memnunum. 6 vites beni çok zorlamadı. Donanımı da bence kabul edilebilir düzeyde.

Kısacası, bence katlanır için çelik kadro düşünmeyin. Çıkabileceğiniz maksimum bütçe ile yerli olmayan bir marka iyi bir tercih olur diye düşünüyorum. Dahon ve Tern isabetli olur.
  • shatskikh  (17.06.23 22:35:55 ~ 22:36:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.