[]

Tarantino mu Nolan mı Scorsese mi Spielberg mi ?

Hangisinin filmlerini daha çok beğeniyorsunuz?

Scorsese filmlerini daha çok seviyorum aksiyon mafya filmleri daha çok sarıyor.


 
Bunların arasında nolan derim. İçlerinde rn az sevdiğim tarantino galiba


  • yazdonumu  (17.06.23 00:02:52) 
hepsinin olayı farklı ya ridley scott da bunların arasına girer

Scorcese dediğin gibi amerikayı anlatmayı seviyor, maskülen hikayeler anlatıyor
Tarantino gerçeği eğip büküp yeni postmodern bir ambalajla gerçekmiş gibi sunuyor
Nolan ın zaman takıntısı ve prodüksiyondan kaçınmaması ayrı
Aralarında en iyi hikaye anlatan spielberg bu da onun süpergücü gibi kendiliğinden

Scorsese nin mafyasız filmi bringing out the dead de iyi, yazın gece izlemesi güzel ayrıca nicholas cage i sadece internet mimlerinden tanıyıp dalga geçen z kuşağının cage in iyi zamanlarını görebileceği bir film
  • freebird5406_2  (17.06.23 00:09:30 ~ 00:23:29) 
tarantinoo, bu dörtlü arasında en ulan bir film çekse de izlesek dediğim.


  • gule gule  (17.06.23 00:18:38) 
Tarantino
Scorsese
Nolan
Spielberg
  • deer hunter  (17.06.23 00:27:03) 
Tarantino
Scorsese
Nolan
Spielberg

+1
  • cooperr  (17.06.23 00:28:02) 
Açık ara Scorsese


  • fakat  (17.06.23 00:30:10) 
hepsini alanları farklı o yüzden bir kıyas doğru olmaz.

scorsese en büyükleri. ama tarantino da müthiş keyifli filmler yapıyor. nolan da iyidir. en son spielberg var
  • paintov  (17.06.23 00:44:53) 
kişisel olarak Tarantinoyu severim ama bulunduğumuz dönemle ilgili biraz. Nolan bu çağ için fazla ciddi kalıyor ve son filmleri çağa uygun değil bence.

Fakaat aslında düz hikaye anlatıcılığı olarak en iyilerinin Spielberg olduğunu iddia ediyorum. 50 yıl sonra bu dört yönetmenin filmlerini izletseniz, Spielberg filmini izleyip severler, diğerlerinin filmlerinin neden iyi olduğunu açıklamak durumunda kalırsınız. Tabii bu dediğim şey averaja hitap ediyor diğerleri kadar zeki işler yapmıyor demek de olabillir.
  • nhk ni youkosu  (17.06.23 01:02:09) 
Tarantino
Nolan spielberg
Scorsese

Bunlar böyle ayrı segment yönetmenler.
Nolan ve Spielberg blockbuster'cı hollywood yönetmeni.
Scorsese blockbuster'cı olmayan hollywood yönetmeni.
Tarantino ise amerikan kültürüyle ilgili filmler çekmiş bir dünya yönetmeni.

Spielberg ve Scorsese sinema tarihinde çığır açmış insanlar, endüstriyel sinemaya yön verdiler o yüzden respect. Ama ben bir Nolan ya da Tarantino filmi izlerken daha çok zevk alıyorum. Nolan blockbuster'cı olmaya kalkmasaydı onu ayrıca severdim, aralarında sevdiğim tek yönetmen Tarantino.
  • Bruce  (17.06.23 01:05:16) 
Aralarından en çok filmini izleyip sevdiğim Nolan. Dunkirk ve Tenet izlemedim ama diğer tüm filmlerini izledim. Memento, Prestige, Inception üçlüsünü çok severim. Interstellar baya epik ama bi tık geride bu üçüne göre.

Spielberg sinema sektörünün bug'ı. Uzman değilim ama çok çok iyi bir yönetmen olmasa da etkileyicilik ve duygu geçişi konusunda çok başarılı olduğunu düşünüyorum. O yüzden cool sinefiller çok övmese de genelde çok başarılı ve her anlamda kendini izleten filmler yapıyor.

Tarantino ve Scorsese saygı duyduğum ama çok benlik filmleri olmayan yönetmenler. Tarantino'ya bir tık daha yakın olmakla beraber vurdulu kırdılı, mafyalı, errrrkeklik temalı filmler beni açmıyor.

Kesinlikle sinefil değilim, sinema kültürüm konusunda iddialı değilim, izlemediğim kült filmleri saysam "oha bunu da mı izlemedin" diye linç yerim. O yüzden "Tarantino'nun bu filmi hiç de dediğin gibi değil" tarzı eleştiriler kesinlikle haklıdır. Dışarıdan baktığım kadarıyla böyle yorumluyorum.
  • nundu  (17.06.23 01:35:45) 
hiçbiri ama zorunda olsam efsane filmlerinin hatrına scorsese derdim.

sonra da 2000 öncesi tarantino ve kısmen spielberg, en sevmediğim de nolan.
  • bohr atom modeli  (17.06.23 13:17:48 ~ 13:18:48) 
sinemayi futbola benzetirsek, bazi teknik direktorler ayni kadrolarla fark yaratmayi basarir. burada bence tarantino yonetmenin filme etkisi anlaminda en buyuk farki yaratan isim. en kotu ihtimalle aralarindaki en ozgun isim diyebilirim. casual bir izleyiciyim, bu dort yonetmenin bircok filmini izledim.


  • baldur2  (17.06.23 13:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.