[]

ucuz kiracili vasat kondisyondaki ev sorunu

selam sevgili su hayatin bilgeleri,

durumu özetlemek gerekirse annem yasli, emekli maasi yok ve dedemin maasi ve bir ev kirasiyla geciniyor. toplamda 2 evi var birinde oturuyor. Bu sebeple kirada olan evin kirasi ana gelirinin bir kismi. Ancak evin kirasi su an cok komik bir rakam 1300 tl.
muadili evler etrafta durumuna göre 8 ila 12 bin arasi. Simdi annemin aslinda 3 evi vardi, sagolsunlar abimle beraber o bir evi yediler. simdi düsüncesi düzgün kira getirmeyen evi satip kurtulmak.

bu isin sonu yine bana variyor. acliga terk edemeyecegim icin yine battiklarinda benim sirtima binecekler malesef. Simdi o evlerde benim yasayamadigim cocuklugum, gencligim var. yani o evler benim hakkim.

simdiye kadar hep ne haliniz varsa görün lanet olsun paraniza pulunuza dedikce aslinda olay yine bende patlamaya basladi. benim ürettigim sonuc su, en azindan kiralik evi üzerime yapmak ve biraz tadilatla allayip pullayarak kiraya vermek. su anki durumu iyi degil.
ev izmirde ve dogalgazi yok, klimasi var. simdi 35 yasinda eve dogalgaz tesisati ne kadar mantikli? acayip pahalaniyor dogalgaz isine girince tadilat, o yüzden dogalgazi atlasam mi?

siz olsaniz ne yapardiniz? makul maks bütce 100 bin civari. amacim fayda basina minimum maliyetle isi kotarmak. o yüzden parke, kapi, stropiyer, banyo fayanslari gibi gercekten eski seyleri monernize edecegim. Sonra kirasini annem gelir kullanacak tabi.

memur maasiyla 4 ev 1 sifir araba edinen ailenin üniversitesini kendi calisip cep harcligini cikarmis, sefilliklerin uygun görüldügü bir evladiyim. (ayrildiklarinda 3 ev ve araba annemde kaldi, abimle annem 1 ev 1 arabayi 1 yilda yedi bana 1 tl bile gelmedi. anacim sagolsun favori evladina yatirdi ev parasini. pederde de 1 ev var 12 yildir görüsmüyorum, üniversitede cani bir anda bana para yollamamak istedi). hayat benim icin bu kisilere muhtac olmama üzerine kurulan bir basari hikayesi ancak sunu farkettim ki mücadele etmem gerekiyor, hakkim neyse almam gerekiyor ve eskisi gibi yedirmemem gerekiyor.

motivasyonum ev sahibi olmak kesinlikle degil, üstüne para kaybi ve stresli bir sürec beni bekliyor ancak eger simdi bir sey yapmazsam ilerde benim elime bakacak akilsiz asalaklarla ugrasacagim gibi geliyor. abim vasifsizi kösede bekliyor ev satilsin diye, satiliga koymus alan yok kimse kolay kredi bulamiyor. annem evi satip öro alcam düsükken yüksekken satacam falan dedi hjgfkds gercekten ben bu vasifsiz, hayat turisti akil hastalariyla ne yapacagim bilmiyorum...

annemin hayir deme ihtimali yok, su hayatta ona zarar vermeyecek etrafinda bir tek ben varim. var mi benim gibi zararsiz, hak yemeyecek mülayim? yok. tek sorun it köpek abim ama ona da bok yemek düser.

siz olsaniz ne yapardiniz? almanyadayim, süreci de planlamam ve tatillerimi ona göre ayarlamaliyim gerektiginde.

 
Üstüne alabilirsen yenile, yoksa masraf ettikten sonra satarlarsa duble pişmanlık olur.


  • kimlanbu  (16.06.23 17:41:41) 
Söylediğin şartlarda evi satmak akıllıca değil. Yaptırıp kiraya vermek mantıklı görünüyor.

Ancak İzmir depremi sonrası korku, Büyük deprem sonrası kabusa dönüştü. Herkes eski evlerini yıkıp yenilemek peşinde. Sizin apartmanda da böyle bir mutabakat oluşursa içine yapacağın masraf heba olur ve yenileme için para gerekecektir. Kredi falan bulurum diyorsan onu bilemem.

İzmir'de kapısına kadar gelmiş doğalgazı kullanmayan dünya kadar konut var. Klimayla ısınmak revaçtaydı. Son elektrik zamlarından sonra kafalar biraz karışık. Evin konumu, cephesi de önemli ama doğalgaz yaptırmayabilirsin.
  • Mirket  (16.06.23 18:25:53) 
önce benim hakkımı verin de sattığınız evin parası nerede diye çemkir.
ne oluyoruz ya diye bi dursunlar.
sonra bu ev benim hakkım hakkımı mı yiyorsunuz öyle bir niyetiniz mi var diye bidaha çemkir.
gak guk yapar dururlar.
sonra anlaşmanıza bağlı ama çemkirmeden bişi alamazsın..
  • deepex  (16.06.23 19:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.