[]

Ev seçmece ve emlakçılar hk. tavsiyeler

Beğendimiz muhitlerde emlakçıya gidip kiralık ev soracağız ve yakın zamanda taşınacağız.

Şimdi bu süreçte dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir ?

Emlakçılarla ilişkide ve tutulcak evi gezerken dikkat edilecek/sorulacak hususlar nelerdir ?

Türkiyede insanlara güven konusunda sıkıntıları olan birisiyim o yüzden tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri ile bu süreci daha sıkıntısız atlarabiliriz diye düşünüyorum.

 
en az 10 kez taşınmış biri olarak ev işinin şansla ilgili olduğunu düşünüyorum. örneğin emlakçı aracılığıyla bulduğum tutmaya karar verdiğim ev için hem emlakçı hem ev sahibi ile uzun uzun konuştum bi kaç sene önce, kiralar bu durumda değildi, uzun yıllar oturmak istiyorum yoksa başka ev bakayım dedim, elbette tam sizlik ev dediler taşındım 6 ay sonra ev sahibi evi satacağını söyledi, 1 sene boyunca gelen gidenle evin eşyalarımla sürekli fotoğraflarının çekilmesi ile uğraştım.

ya da yine taşındığım evi seviyorken üst kat yan kat komşu gürültüsünden işkence çektiğim zamanlar oldu.

çok saçma sapan ev sahiplerim de oldu çok iyi niyetli olanlar da.

benim için önemli olanlar; evin içinin durumu, özellikle banyo mutfak vs. , eksik vs var ise bu durumun kontratta muhakkak belirtilmesi gerektiği, evin muhiti, gece vakti ulaşımda vs sorun olup olmadığı, komşular da önemli ama bu konu nasıl anlaşılabilir onu bilemiyorum.

en önemlisi ise ev sahibinin tutumu, karşılıklı konuşmada zaten anlaşılabilir biri olup olmadığı az çok belli oluyor, sorunlu ya da tamamen paragöz biri ise ev saray da olsa tercih etmem taşındıktan sonra çok sorun oluyor. eve girer girmez bozulan kombi için günlerce kavga ettiğim ev sahibi de oldu, çok iyi bir insan olduğu için evin bir sürü sorununu giderdiğim halde kiradan düşmediğim ev sahibim de oldu.

bol şans size.
  • hypathia  (15.06.23 14:54:31 ~ 15:40:31) 
Tamamen şans +1
Ev sahibinin de Emlakçının da hiçbir sözüne inanma
Emlak komisyonu için Emlakçıyla, kira için ev sahibiyle pazarlık et
Elektrik, su ve doğalgazın son faturalarını iste ve mutlaka kendi üzerine al ki daha sonra ödenmemiş eski bir fatura için ayazda kalmayasın.
Tüm musluklar, dolap kapakları sağlam mı
İmkanın varsa kombiyi yak, radyatörürlerin tamamının solu ve sağı, üstü ve altı eşit ısınıyor mu?
Islak hacimler öncelikli her yerde gözün tavanda olsun. Akıntı, akıntı izi veya rötüş badana var mı?
Duvarlarda rutubet izi varsa o evden uzak dur.
Çift cephe ev en iyisidir. Mümkün değilse Kuzey illerinde güney ve batı, güney illerinde kuzey ve doğu cephe olmasına dikkat et.
Üst katta okul öncesi çağda erkek çocuk varsa uzak dur.
Merdiven moşluğunun temizliği ve eşya ayakkabı olmaması, apartman hayatını özümsemiş komşu göstergesidir
Bir de sokak başında dikilen işsiz tayfa var mı konusu önemli
  • Mirket  (15.06.23 15:36:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.