[]

Eve çıkmalı mıyım?

25 yaşındayım, hiç ayrı evim olmadı, üniversiteyi aile yanında okudum.

Ailemle aram iyi, baskıcı değiller, üniversiteyi bitirdikten sonra hiç karışmadılar bana. Kendime ait odam var, rahatım, yeni eve çıkmama gereksiz gözüyle bakılıyor.

Arkadaşım evlenince bekar evi boşa çıktı. Kirası 7bin tl (normalde muhitte 15bin tl'den aşağı ev yok) benim aylık kazancım 40bin tl.

- Eşya almalıyım, deposit, kira, faturalar, mutfak vs. ayrı bir hayat kurmak masraflı geliyor.
+ İlk defa kendime ait bir ev olacak, tecrübe etmek istiyorum
+ Lokasyonu iyi, boş zamanlarımda dışarı çıkıp güzel takılabilirim
- Arkadaş ortamıma uzak... konfor alanınımı bırakmalı mıyım?

+ Birikim yapıyorum, krediler uçmasa ev alma planım vardı.
- Kendi evimdense kiraya para ödemek canımı sıkıyor.

> Böyle bir şeye gerek var mı?

Bu ikilemde kalıp eve çıkma kararı veren arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

2-3 içinde karar vermem gerekiyor, çok kararsızım.

Cinsiyet: erkek, istanbul

 
"Evde kal."
Rahatınızı bozmayın.
Para biriktirmeye de devam.
  • diyecevaplandı  (15.06.23 14:30:22) 
O kira 7 bin TL olarak kalmaz. Sonra burada ev sahibi %100 zam istiyor diye soru sorarsın.


  • roe  (15.06.23 14:35:44) 
ev alma imkanın varsa ev al hocam. 40 bin iyi para.


  • komando kani var bende  (15.06.23 14:43:41) 
ev sahibi yeni kiracıya 7 binden kiralamaz.


  • hknty  (15.06.23 14:55:36) 
ben olsam ev alırdım. 40k gelirin var, kira ödeme sorunun yok, sen ev almayacaksın da kim alacak?


  • birmilyonunvarmi  (15.06.23 15:26:00) 
hayat sadece para biriktirmek değil, yaşamı da kaçırmamak gerekiyor. tek başına bir evin, bağımsız yaşamın sorumluluğunu almak ve bunu deneyimlemek 25 yaş için gerekli bir tecrübe.


  • orpheus  (15.06.23 15:26:32 ~ 15:27:23) 
Ayrı eve ne olursa olsun çıkın. Aynı evin içinde ne kadar karışmıyorlar deseniz de anne ve babayla ya-şan-maz. Yaşanmamalı. Düzen düzen üzerine kurulmuyor. Her bireyin bu sorumluluğu alması lazım, hayatı anca böyle öğrenirsiniz. “Ayrı eve çıkınca eşya almam, para vermem, ütü yemek yapmam gerekecek” diye düşünmek bile bunun bir göstergesi. Siz henüz hayata atılamamışsınız. Böyle şeylerden gözünüz korkuyor çünkü.

Arkadaşınızın evini de 7 bin olarak düşünmeyin +1

15 binden bakmaya başlayın. Emin olun 10 yıl sonra biriktirmeye çalıştığınız para pul olduğunda keşke o yıllarımı çocuk gibi ana babamın dibinde heba etmeseydim diyeceksiniz.

Kadın gözüyle diyorum annesinin evinden çıkmış erkekle, bir başına kendi ayakları üzerinde duran erkek arasında dağlar kadar fark var.
  • ruhen hastayim ben  (15.06.23 15:28:58) 
Ben de aile yanından 25 yaşında ayrıldım. Başka şehre geçtim direkt. Hayata alışmak falan fasa fiso ya, 3 günde alışırsın, atla deve değil. Şimdi çiksan iyi olur ama bence ev alma planı daha iyi. Aile yanında yaşamak da ölüm değil, gayet artıları olan bi şey.


  • nundu  (15.06.23 16:51:13) 
Ev alin ayri eve cikmayin su durumda. Su an alacaginiz ev tum yasaminizin ilerideki standartini arttirmasina inanilmaz katkisi olur. Direk 5 0 onde baslarsiniz. Ya da para fln biriktirin yani rahatinizda yerinde belli hic gerek yok bence


  • oscar  (15.06.23 19:15:19) 
psikolojik olarak güzel (ve üniversitede aile yanında okumuşsun o yüzden iyi olurdu aslında) fakat Türkiye'de yaşıyorsun/yaşıyoruz. Aile yanında kalıp maksimu ekonomik verimi elde edip araba veya ev alabilsen ilerisi için iyi bir yatırım yapmış olursun.

Fakat 25 yaşındaki halimi düşünüyorum da, sevgilim olduğunda nereye gideceğiz veya bu sebepten aşk meşk işleri düzgün yürümez mi diye düşünüp evham yapardım sanırım. Böyle bir düşüncen/problemin yoksa zaten çıkma boşver.
  • nhk ni youkosu  (15.06.23 19:42:14) 
maddi olarak cok kötü bi karar. özellikle böyle bi devirde...
ama 25 yasinda ailesiyle oturan adama kizlar bakmaz...
evde kalmaman icin evden cik
  • sonsuz  (15.06.23 19:56:30) 
evde sorumluluğun yüksek ise yani mesela fatura işleri sendeyse, kendi çamaşırını yıkayıp katlıyorsan falan o zaman beeelki çıkma derdim.

ama ana kuzusu isen geç bile kaldın. ekonomi çok kötü ama bir tane ömrün var başka yok. bu yaşlarda bağımsızlığı öğrenemezsen sonrası daha zor.
  • alperz  (15.06.23 20:01:19) 
hayatını türkiye'de geçirmeyi planlıyorsan, sabret 2-3 sene paranı pul olmayacak bir emtiada sakla. alabileceğin en kısa sürede evi alıp taksitlerini ödemeye başla.

yok o bakmaz şu bakmaz, takma bile hiç. tabii yurtdışı planın varsa ucuzdan bir kiraya geç takıl. yolun açık olsun.
  • gule gule  (15.06.23 20:03:15 ~ 20:04:25) 
duruma göre de değişir aslında. hiç birikim yoksa önce bir miktar birikim yap. sıfır birikimle çıkma. 2 yıl sonra da çıksan olur. ama önemli bir tecrübe tabii. ya da başta ev arkadaşı deneyebilirsin. hazır bir eve ev arkadaşı olarak çıkabilirsin belki.


  • blackkmamba  (15.06.23 20:04:52) 
7 bine ev bulamazsın. suriyelilerin olmadığı semtlerde evler 20k

evden çıkma böyle kal.
  • hold the door  (15.06.23 20:23:34) 
Anne konforuna alışma sakın evden çık bencede yaşın gençken.


  • yalniz kizkulesi  (15.06.23 20:56:14) 
Çıkmalısınız.
Maddi olarak çok yanlış bir karar ama karakterinize, hayata bakışınıza, kendi kendine yetebilme kabiliyetinize çok şey katacak.

Ailesiyle yaşamaya devam eden insanları anlayamıyorum.
Maddi imkansızlık, hastalık gibi sebepleri olanları bir kenara koyuyorum. Saygı duyamıyorum bu kişilere. Hayatla ilgili fikirlerine kıymet vermiyorum vs.

Kendi evinize çıkmak aile evinize asla gidemeyeceğiniz anlamına da gelmiyor. Şehir içinde takılmak istediğiniz günlerde yine oraya gidebilirsiniz.

Bence eşya olarak hem az hem de ikinci el eşyalar alarak başlayın bu işe.
Yatak (yere bile koyabilirsiniz) + buzdolabı+ Masa+Sandalye+Vileda+Süpürge+Ocak+Ayna alarak başlayın. Gerisi yavaş yavaş olur. Bekar erkek için bu üstte saydığım liste gayet yeterli.
  • michael_knight  (15.06.23 21:11:51) 
çık evden. ben garantici mentaliteyi asla anlayamıyorum. zamanı geri alabilir misin?

istediğin gibi para biriktir, yaşın 30 olduğunda yirmili yaşlarını aynı şeyleri sürekli tekrarlayıp harcamış olacaksın. o yaşlar geri gelmeyecek. 30 yaşında biriktirdiğin parayı 25 yaşındaki gibi harcayamayacaksın. ki zaten elin de gitmez muhtemelen ekonomi her geçen gün daha da kötüleştikçe.
  • bohr atom modeli  (15.06.23 23:33:41) 
çıkmamamalısın
aile ile darlanananları temel sorunu evi otel gibi kullanmak (konfor alanı)
bu durumda anne babanın saygısını kaybetmiş oluyorsun
iletişim azaldığı için de sorunlar oluyor

ev işleirne yarıdm ederken gelişen muhabbet de ilişkiyi güçldirip, sorunları azaltıyor

tek başına yaşaynca farklı bir sorumluluk almıyorsun aslında
tüm ev işleri sana kalıyor, boş vaktin kalmadığı için de yorularak mutlu oluyorsun
  • bir soru sorcam  (15.06.23 23:44:57) 
Çıkmalısınız.
Beğendiği bir kadına "akşam bana gelsene, Netflix and chill yaparız" veya "buradan bana geçelim" demeye imkanı olmayan erkek 40 bin kazansa ne olur 80 bin kazansa ne olur. Hayatınızı yaşayın.

  • michael_knight  (15.06.23 23:46:28) 
17 yaşında üniversite okuyacağım diye aile yanından ayrıldım, hiç para birikmiyor bunu söyleyeyim. dolayısıyla sizin 'bir şeye' karar vermeniz gerek, mesela asla 25 yaşında ailemin yanında kalmak istemiyorum ben :) ama bana sorarsanız, ev falan almayın, direkt ab-abd yapın


  • fakat  (16.06.23 02:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.