[]

Kiracı kira ödeme gününde taşınırken kira ödemeli mi?

Evi Ağustos 28 gibi tuttuk. 10 Eylülde ilk ödemeyi yaptık. Şimdi ayın onunda evden çıkacağız. Yani kira ödeme günü.

Kira ödememiz gerekiyor mu?


 
ben 15’inden 15’ine oduyordum. 18’inde tasiniyorum. uc gun icin kira istese herhalde “lanet olsun dostum senin derdin ne ha?” derdim.


  • alperz  (15.06.23 13:27:44) 
10 Eylül'de ödediğiniz kira 10gün oturduğunuz + 20 gün oturacağınız sürenin kirası olmuş. Haziran sonunda çıkacaksanız son kiranızı haziran 10 da ödemelisiniz.


  • yercekimini kendine ceken adam  (15.06.23 13:35:08) 
Kira ön ödemeli çalışan bir sistemdir ve kira ödeme gününe göre değil, sözleşme tarihine göre çalışır. En iyisi sözleşmeye bakmak. Mesela ben ayın 20sinde tuttum ama sözleşmeyi takip eden ayın 1'inden başlatmıştık, iki taraf için de daha kolay olsun diye.


  • yeninesiltupcu  (15.06.23 13:49:43) 
Evi 28'inde tutmuşsunuz, genelde böyle ay sonu kontrat yapınca ilk aydan itibaren başlatılır kira. Eğer böyle ise;

10 Eylülde ödediğiniz kira Eylül ayının kirasıydı, 10 Mayısta ödediğiniz kira da mayıs ayının kirasıydı. Haziran ayında evdeyseniz yine kira ödemeniz lazım.

Kontratta yazan kira başlangıcı 10 Eylül ise, kira ödeme günü her ayın 10'u yazıyorsa o zaman gerekmez.

Ne yazıyor kontratta?
  • Soichiro Honda  (15.06.23 13:57:48) 
gerekmiyor, kirayı sonraki oturacağınız süre için peşin ödersiniz.
yani 1 mayısta ödenenen kira 1 mayıs - 31 mayıs arası kullanım hakkı içindir.

  • orpheus  (15.06.23 15:36:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.