[]

kiracı olarak istanbul'da nerde yaşardınız? sebepleri ile

şalom!

ben, ailem ve sevgilim. hepimiz istanbul'da aynı semtte oturuyoruz. ben hem ailemin evine gidiyorum hem sevgilim bana geliyor vs. geçinip gidiyoruz. ben doğma büyüme aynı yerdeyim. genelde kartal, kadıköy, şişli aralığındayım. iş yerim de buralarda.

önceden çok dışarda takılırdım artık aşırı azaldı bu. işten sonra koşa koşa eve giden oldum ki çok az çalışıyorum öyle yorgun, uykusuz falan değilim. arkadaşlarımla çok nadir görüşüyorum ektiğim buluşmaların haddi hesabı yok herhalde asosyal falan oldum. ama konser, tiyatro, sinema fln bunlar çok önemli benim için

erkek arkadaşım evden çalışıyor. onun oturduğu evden memnun değiliz. aile apartmanı ve eski diye şikayetçiyiz. benim oturduğum eve de bazen kendi ailem gelip kalıyor şehir dışından vs gelen olunca. bu yüzden iki evden de hem çok şikayetçi değilim hem de arada batıyo gözüme.

şimdi işimle alakalı istanbul içi tercih hakkım olursa(olacak gibi) neresi olacak?????.... diyorum ki şöyle şile'ye falan gidip uygun fiyata kiralık bir yer bulabilir miyiz? sevgilimle ortak eve çıkmış olurum veya biz merkezden devam mı? sevgilimle hafif şehir dışı yaşarsam ikimiz eve tıkılır gibi oluruz ama ortam sakin olur. kirası daha uygun olabilir. darlanır mıyız aceba küçük ilçede? benim hiç başka yerde yaşama deneyimim olmadığı için ürkek hissediyorum bu konuda. deneyen varsa dinlerim

edit: hmm bütçe. temmuz zammı saymazsak 20bin tl bütçe max kira için

 
Para ne kadar? Yoksa öneri sınırsız


  • socially awkward  (14.06.23 19:02:07) 
Gübre kokulu köyde de, Başkentin göbeğinde de yaşamış meslek gereği 15-20 ev/şehir değiştirmiş biri olarak fikrimi söyleyeyim.

İstanbul'da Fatih'te Fındıkzade civarında oturdum mesela. Şu an İzmir'de havuzlu, şehir dışı bir sitede oturuyorum.

Şu an İstanbul'da oturacak olsam, yine aynı yerde, Kırım göçmenlerinin yoğun yaşadığı bir sokakta otururdum. Market, manav, terzi dibinde. onun dışında aklına gelebilecek herşey 3-5 tramvay durağı mesafede.

Hadi tiyatro, bir akşam yemeği, şu hastane, bu AVM derken 'ulaşım'ın sorun olmadığı bir yaşam gerçekten büyük nimet.

Tabi söylediklerim son göçlerle popülasyonun ne kadar bozulduğunu bilmeden söylenmiş durumda. Bunu gözardı etmemek lazım.
  • Mirket  (14.06.23 19:37:51) 
butceden bagimsiz:

avrupa yakasinda yasarim.
kuzeyde zekeriyakoy
guneyde yesilkoy
  • cooperr  (14.06.23 19:50:55) 
Sarıyer'de otururdum sahile yakın kenarından köşesinden denizi gören balkonlu bir dairede. Şu an çok merkezi bir yerde oturuyorum fakat ağaci bırak gökyüzünü bile göremiyorum en üst katta olmama rağmen. Konumdan biraz feragat edip (gene otobüs/metro durağına yakın bir yer olacak tabi ki) insanın içini karartmaya bir semtte oturmak isterdim.


  • sanguine  (14.06.23 20:50:02) 
Ben yıllarca Feneryolu'nda oturdum. Hem özgürlük parkına yakın hem cadde sahile. Ev bulabilirsen güzel konum. şişlide dünyayı verseler oturmam.


  • abi bi dizi buldum on numara  (15.06.23 00:22:02) 
@biseysorcaktim zaten bir yere gitmezsek istikamet fulya olacakti :)


  • ala09  (15.06.23 10:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.