[]

Bu Maaş Uygun Mu?

Yıllık 450 Brüt - Başlangıç Tarihi 03 Temmuz
Aylık Net 25000 civarına geliyor.
İlk işim. Global ilaç firması. Rol: Veri Analisti

Tamamen "yanlışlıkla" maaş beklentime 18000 ilk telefon görüşmesinde. Sonra pişman oldum. Pazarlık edeyim mi?
Nasıl pazarlık edebilirim?

 
Rol ve şirket iyi gibi duruyor, maaş yeni mezun/ilk iş için de iyi.
Tecrübeli, yılların personellerinin kurumsal şirketlerde 20'nin altına çalıştığını biliyorum.
Satış vs. yorucu tempolu iş olmaması açısından kendi maliyet hesabınıza bakın.
Eğer gelen gideni kurtarıyorsa ilk iş deneyimi olarak kabul edilebilir. Alternatif görüştüğünü yerler yoksa, sektörünüzdeki maaşların çok altında olduğunu düşünüyorsanız o başka. Ancak yeni mezun veri analistine ilk işinde 50 bin vereceklerini sanmıyorum.
şu an pazarlık yapabilirsiniz evet ama maaş beklentiniz 18k iken pazarlık yapmaya kalkışmanız inandırıcı olmayacak, ne koparsam kardır gibi görüneceğinden ben olsam hiç o topa girmezdim. muhtemelen aralık sonunda yıl sonu maaş zammına dahil edilmeyeceksiniz o yüzden 18+zam=25k üzerinden size teklif sunulmuş olabilir.
Zam dönemlerini, yan hakları, yoksa özel sağlık sigortası gibi ekstraları istemekte fayda var. zam istemenize olumlu yaklaşılacağını sanmıyorum. yine de karar sizin.
şimdiden hayırlı olsun.
Not: iş işte bulunur. daha ilk işiniz olması açısından sektörü görüp tanıyacak, işi daha detaylı öğrenecek tecrübe kazanacaksınız. bu süreçte daha çok fırsatlar çıkacak karşınıza.
  • erty_ksk  (14.06.23 07:54:34) 
bana normal gorundu


  • ala09  (14.06.23 08:49:58) 
maas ilk is icin cok guzel hayirli ugurlu olsun. zaten yilbasinda da zam yaparlar


  • nibba  (14.06.23 08:58:31) 
Görüşme asgari ücret zammı öncesi olduğu için 18k dedim ama yıl başında (ya da performansıma bağlı olarak) 25k (eğer hedeflediğiniz rakam buysa) olacak şekilde teklifi düzenlemenizi rica ederim. Beklentim bu yönde vs. Denebilir.


  • filipis  (14.06.23 09:11:12) 
Ben anlamadım. Sen 18bin dedim ama sana net 25bin mı veriyorlar.
İstediğinden yüksek vermişler işte daha ne istiyorsun.

  • abelardo  (14.06.23 11:12:22) 
Rol güzel, ilk işe verilen maaş gayet iyi (25 k olarak anladım). Kendini geliştirip çıkacaksın zaten fazla takılma :) hayırlı olsun.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (14.06.23 11:28:04) 
18K dedin ve 25K dediler ve pişman mı oldun? Anlamadım. 25K net maaş sıfır tecrübeli biri için gayet iyi zaten. Hadi hayırlı olsun.

Bu arada global firma, yerel fiyatlandırma yapar. Örneğin ABD ya da Alman firması ise oradaki verdiği maaşlar ya da döviz üzerinden onlara ucuz geldiği için yüksek maaş bekleme. Onlar da zaten döviz üzerinden onlara ucuz geldiği için düşük maaşlı ülkelerde çalışan istihdam ediyorlar. Kafan takılmasın yani ona.
  • nawar  (14.06.23 12:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.