[]

yurt dışında yaşayıp tr'ye tatile gelenler

İnternet olayını nasıl çözüyoruz? Eski telefonumdaki türk hattına internet paketi yapıp onu paylaşıyorum ama bu amelelik oluyor. Devamlı 2 telefon taşımam gerekiyor. Telefona türk hattı takıp bir süre sonra kitlenmesini istemiyorum. e-sim falan çözmez mi işimi?

teşekkürler.


 
Biz turk hatlarimizi rahat tarifeye cevirdik. Ayda 10 lira oduyoruz, turkiye'de tatilde oldugumuzda paket aliyoruz.

Esimin yasadigimiz ulkede turkiye de dahil olmaz uzere yurt disinda kullanacagi 6 gb interneti de var ama her yerde cekmiyor hatti maalesef.
  • fraise  (13.06.23 23:38:06) 
Benim de öyle zaten. Bugün Türkiye'ye geldim. Aldım internet paketini paylaşıyorum diğer asıl telefonuma. Ama hep 2 telefonla gezmem gerekecek böyle olunca. Yabancı hattım TR'yi kapsıyor ama çok pahalı tarifeler AB dışında olduğu için.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (13.06.23 23:51:44) 
telefona turk hatti takiyorum. hemen kitlenmiyor, 120 gun suresi var. hic iki telefonla gezmedim, zaten tek bir telefonum var.

zaten "kitleme" dediginiz sey telefon tumden kullanilamaz hale geliyor degil, sadece turk hatlariyla erisime kapaniyor. yani zaten diger secenek o telefonu turkiye'de hic kullanmamaksa ortada bir kayip yok.
  • hot potato  (13.06.23 23:52:00 ~ 23:56:41) 
Tr sim karti takilip paket alinip nternet ve yurtici iletisim icin kullanilabilir. Yurtdisi iletisim de whatsapp uzerinden devam ettirilebilir.


  • icim urperiyor  (14.06.23 00:37:00) 
yurtdışı hattım tr'yi aynen ab'de olduğu gibi kapsıyor. o tarz bir operatör bakabilirsiniz.


  • biergarten  (14.06.23 09:34:33) 
Ailedeki herkesin telefonunu zamanında çift simli olarak almıştım. Yurtdışında içinde fark etmez her zaman çift hat sürekli içlerinde. TR hatlarımızı kontorluye geçirdim yıllar evvel. Böylece TR'ye geldiğimiz anda kontor yüklüyorum, yabancı hattı deaktif ediyorum veya internete kapıyorum ki yazmasın, telefonun tüm fonksiyonları aynen çalışmaya devam ediyor.


  • quaker  (14.06.23 11:31:08 ~ 11:34:15) 
ben Turk sim kartimi kullaniyorum. zaten her ay harac gibi oduyorum. kontorluyken daha guzeldi, 4 ayda bi para yukluyordum mis.

iki telefon tasimaya alternatifler sunlar:
1- sim karti cikarip takmak (riski var, otekini kaybedebilirsiniz)
2- yabanci hatti e-sim yapip turk hattini hep takili kullanmak veya tam tersi.. (telefon calinirsa tr hatti tr'ye gidene kadar yok)
3- bambaska bir e-sim kullanmak.

en son geldigimde 3'u yaptim zira TR hattimi bulamadim evin icinde. Airalo diye bir sey var indiriyorsun ve cat diye internet yuklemis oluyosun telefona. biraz pahali tabi (1 gb=4,5$) bakinca ama 4 gunluk seyahatim icin sim karti daha fazla aramaya ugrasmak istemedim.
  • supergirl  (14.06.23 18:55:56) 
%90 baskalarindan hotspot wifi. Cok zorda kalirsak roaming, gunde $12 flat fee.

tr hatti vardi kapattim..
  • cooperr  (14.06.23 19:50:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.