[]

Varlık yönetim şirketine devredilen borç

Selamlar, eşimin annesinin yapı kredi bankasına borcu vardır faizle beraber 60.000 TL. Bu borç varlık yönetim şirketine devredilmiş. Ben hangi şirket olduğunu nereden takip edeceğim? E-devlet üzerinden nasıl bakacağım?
Diğer sorum ise emekli maaşına 1/4 oranında mı haciz gelir? Biz ödemek istiyoruz, hukuk bürosuna peşin kapatacaktık ama borç devredildiği için şu an kapatamıyoruz.
Nasıl bir yol izlemeliyiz?


 
Emekli maaşına banka haciz koyamaz. Ancak sizin muvafakat vermeniz lazım haciz için.

Onun harici eğer icra takibine geçilmişse orada icra dairesinin iban adresine yatırabilirsiniz. En garanti çözüm bence.
  • drako  (13.06.23 12:33:40) 
kaynananızın e-devletine girin, oradan uyap vatandaş giriş yapın. dosya sorgulama ekranından icra dosyalarınıza bakabilirsiniz. orada hangi varlık yönetim şirketi olduğu yazar.

varlık yönetim şirketinizi aradığınızda indirim ya da taksit isteyebilirsiniz. tabi direk icra dairesine giderekten dosyayı kapatabilirsiniz. eğer varlık yönetim şirketine ödeyecekseniz vekalet ücretinin ve tahsil harcının kim tarafından ödeneceğini teyit edin.
  • rich folks hoax  (13.06.23 12:37:47) 
bende bir tüyo ereyim
varlık yönetimi şirketi sizi illa ki arar veya kayınvalideyi.
60 bin borcunuz var ne zaman ödeyeceksiniz diye darlar.
o şirket borcu büyük ihtimalle 5 bin - 10 bin civarına satın almıştır.
aradıkları zaman "elimde hazır 20 bin param var, eğer bu miktara kapatabiliyorsak hemen ödeyip kapatmak isterim" desin. onun haricinde emekliyim ve üzerime de bir şey yok, ödemeyemem desin. 2-3 aramadan sonra 20 bine okay derler.
  • etna  (13.06.23 17:48:54) 
Etna +1


  • kaiserr76  (13.06.23 21:34:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.