[]

Kedim iç parazit hapının ardından kusmaya başladı (Çok acil)

Merhaba arkadaşlar. Ben bir yavru tekir kediyi hayat arkadaşı edindim. Henüz 65 günlük. Zamanı geldiği için iç parazit aşısı için veterinere götürdük ve hekim enjeksiyon yerine hap tercih etti. Daha sonra "köpük şeklinde kusarsa paniklemeyin" dedi. Aynı gün denilen oldu fakat sorun fazlasıydı. Bu durum ilacı takip eden 2 gündür devam ediyor. Bir buçuk günde 200 gram zayıfladı ve hiçbir şey yemiyor. Bugün biraz yaş mama yer gibi oldu, onu da çıkardı. Kuru mamanın yanına bile yaklaşmıyor. Sürekli halsiz ve hareket etmiyor. Sürekli uyumaya çalışıyor. Çıkarmadan önce sürekli çığlık atıyor. Kan değerleri ve röntgen filmi normal çıktı. Bu konuda deneyim yaşamış bir arkadaşımız var mıdır?

Not: Advance yavru kedi maması tüketiyor. Bu zamana kadar hiç sorun yaşamadık. Zaten ilaçtan önce severek yiyordu. Şimdi yanına bile yaklaşmıyor.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Çok çaresizim :(((

 
Öncelikle iç parazit için enjeksiyon yok. İç parazit aşısı diye bir şey yok zaten. Şurup (yavrular için) ve hap şeklinde ilaç veriliyor.
Vereceğim linkte yan etkiler hkk bilgi verilmiş.
dorukgiller.com
Durumunuz acil ve kediyi kaybedebilirsiniz. Lütfen vakit kaybetmeden tekrar veterinere götürün, belki burada size başka bir klinik önerisi yapacaklar da olabilir hangi şehirdeyseniz bilmiyorum.
  • sibertenik  (13.06.23 04:08:21) 
istanbul'daysanız avrupa yakası için ada veteriner kliniği veya boğaziçi'ne, anadolu yakasındaysanız yonca veteriner kliniğine götürebilirsiniz. geç olmadan götürün ama. normal değil bu.


  • mor oje  (13.06.23 08:41:23) 
Minicik kedilere ic parazit yapıp kedilerin olumune sebebiyet veriyorlar , bu veterinerler cok acımasız . Benim basima geldi mahvoldu. Yapmayin veterinerler para kazanmak icin bebek kedilere kiymayin.


  • rumpleteazer  (13.06.23 10:19:49) 
Her birinize yanıtlardan dolayı teşekkür ederim. Birkaç gündür serum desteği ile oğlumuz sağlığına kavuştu sayılır. O kadar mutluyum ki...


  • Camelar  (15.06.23 12:16:08) 
Çok sevindim. Kediniz tamamen iyileşip, gücünü kazanmadan aşı olmaması gerekiyor. Veterineriniz de söyleyecektir ama farklı bir yere götürürseniz onlara da durumu anlatın mutlaka.


  • sibertenik  (15.06.23 13:37:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.