[]

Yurtdışı çok ucuz nike ürünleri nasıl paraya çevirilir?

Merhabalar,

Bu tarz işlere çok yatkın bir mizacım yok ama çevremde bazı arkadaşlar var mesela abd’den beraber dönerken 3-4 ps5, pahalı kulaklıklar vs alıp hepsini üzerine ciddi kar koyarak TR’de sattılar. Neyse uzatmadan yaşadığım şehirde (Hollanda’da) bir nike mağazası var “clearance store” olarak geçiyor. Her şey inanılmaz ucuz. Bugün bir şort aldım oradan, tam kasada ödeme yaparken yanımdaki kasadaki adama bir baktım aynı üründen 10-15 adet alıyor. Herhalde satmak için alıyor diye düşündüm. Sonra eve gelince aldığım şortun TR fiyatına baktım 950 lira, ben ne kadara almışım 9 euro! Yani olağanüstü bir fark söz konusu. Mağazada her türlü nike ürünü var ve fiyatlar buradaki diğer mağazaların da epey altında.

Bu durumu paraya çevirmenin nasıl bir yolu olabilir acaba?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Merak ederseniz bugün 9 euro ödediğim ürün: www.nike.com

 
Şort tipi şeyler pek satmaz. Çakmasını alıp geçiyorlar. Kol saati, telefon, bilgisayar, tablet gibi şeyler satar. Bunlarda da çok kar edemezsin.


  • socially awkward  (13.06.23 02:36:49) 
2 sene once tr'de bir alisveris merkezinde magazaya girdim, bir sirt cantasi begendim, sacma sapan bir fiyat soyledi. Tam biraktim cikiyordum, nakit verecekseniz %30 indiririm hemen dedi. tr'de alisveris merkezlerinde bile indirim/pazarlik durumu var, o yuzden bu sortu ben sana buyuk ihtimal yari fiyarina alirim, yani $20-25.

Sende o kadar ugrastiktan sonra kar yapmak isteyeceksin, ustune $10 koysan yine ayni fiyata gelecek.

Ozetle degmez..Bir ara vergiler arttirilmadan once telefon getirmede saglam para vardi, o sekilde tatili bedavaya getirenleri gordum ama artik onun da onunu kestiler.
  • cooperr  (13.06.23 02:56:05) 
Paraya çevirebileceğinizi sanmıyorum ama isterseniz deneyin.
Sizin o şortu ve gözünüze kestirdiğiniz 2-3 ürünü sahibinden-letgo-dolap gibi birkaç websitesine koyun. Talep olup olmadığını öğrenmiş olun.

  • michael_knight  (13.06.23 10:33:20) 
(bkz: başına dert alırsın)

kıyafette nasıl satacaksın? elden teslim mi? adam nasıl deneyecek? kargoyla satsan beğenmedim deyip iade eder, uymadı deyip iade eder. sonra onu napacaksın? orjinalliğini nasıl kanıtlayacaksın?

çakması olmayan ürün + 1
  • mr.goodcat  (13.06.23 13:24:01) 
hocam kiyafet filan isteyen olursa getirip verirsin yoksa satmakla ugrasip durursun, sen 600 yazdigin urune millet 100 tl bile teklif etmez letgo'da filan

ps5 filan cok karliydi ilk ciktiginda ama simdi nasil bilmiyorum, es-dost degil ama bir nebze yakin tanidiklarin istedigini belli bir komisyon ile getirebilirsin; mesela ben her turlu icki sisesine talip olurum seve seve :)
  • sweetoffice  (13.06.23 15:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.