[]

Vergi dairesinden sms geldi

Selamla3,

Bugun gib'den sms geldi

Değerli mükellefimiz,
Başkanlığımız verilerinin analizinden birden fazla işverenden alınan ve beyan edilmesi gereken ücret geliri elde ettiğinize ilişkin emarelere ulaşılmıştır.
Gelir vergisi beyannamenizi 3.7.2023 tarihine kadar 7440 sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanarak verebilir veya matrah artırımında bulunabilirsiniz.
Ücret gelirinizle ilgili bilgilere İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) üzerinden ya da size en yakın vergi dairesinden ulaşabilirsiniz.
Yapılandırma Kanununun sağladığı avantajlardan yararlanmanızı önerir, iyi günler dileriz.
Gelir İdaresi Başkanlığı B001

Seklinde, gectigimiz ekim ayinda iş değiştirmiştim, bir önemi var ise önceden brüt iken su anda net maaş alıyorum. Internet vergi dairesinden baktığımda borç görünmüyor, bu noktada ne yapmam lazım bilen biri var mıdır?

 
eski işyerin senin sgk'nı bitirmemiş olabilir mi? oradan halen sigortalı gözüküyor olabilir misin? iki yerde de çalışıyormuşun gibi anlıyorum ben. edevletten sgk dökümünü bir kontrol et. bir iş yerinde sonlanıp diğerinde başlıyor olması lazım.


  • mr.goodcat  (12.06.23 21:10:26) 
Evet birinde sonlanip digerinde başlıyor ancak birinin son odemesi ve diğerinin ilk ödemesi aynı ay içinde görünüyor.


  • mirty  (12.06.23 21:15:58) 
bana da aynı mesaj geldi. 2022 ağustosta iş değiştirmiştim. ben de baktığımda borç göremedim ama aşağıdaki linkte yer alan hesaba göre vergi beyannamesi vermem gerekiyor gibi görünüyor. bir sorup soruşturacağım bakalım bir şey öğrenebilirsem yazarım

www.haberturk.com
  • niyazi mısri  (12.06.23 22:13:21) 
önceki iş brütse oluıyor. geçen seneye dönük beyanname vermek gerkeiyor. eğer sağlık vs harcamalarınız varsa düşülebiliyor vergiden. %10 civarıydı galiba.
bordrolarla ve varsa fişlerle vergi dairesine gidip haletmek lazm

  • ShadowOfMoon  (12.06.23 23:30:35) 
geçen sene ikinci iş yerinden 70bin tl veya üzeri brüt gelir olduysa beyanname vermeniz zorunlu. vergi çıkmayacak olsa bile öyle.

ayrıca ikinci işveren kümülatif matrahı bildirmeniz gerekirdi, eğer sıfırdan başladıysa oradan bi vergi cezası gelir

nazaligundem.com
  • nuisance  (13.06.23 00:23:22) 
vergi beyanı yapmanız gerekiyor. internet vergi dairesi mi neyse orada gizli saklı bir menüden beyan formuna erişip doldurabiliyordunuz ilk şirketten ne kadar kazandınız sonrakinden ne kadar kazandınız şeklinde. maaş bordrolarındaki bilgilere ihtiyaç duyuluyordu sanırım. ya da e devletteki sgk dökümü yeterli oluyordu.

iki sene sene ortasında iş değiştirdiğim için bana da geçen sene gelmişti.

sırf beni uğraştırıyorlar diye beyan verirken çocuğun kreş parasını, özel hastane masraflarını vs. gider gösterip vergi borcunu lehime alacaka dönüştürmüştüm. (özel sektörde şirkete bağlı çalışan bir personel olarak)
  • oz suser  (13.06.23 01:01:22) 
Bana da bu mesaj geldi. Ben geçen yıl yurtdışına taşındım, Türkiye içinde iş değiştirmedim, ne yapmam gerektiğine dair hiçbir bilgi bulamıyorum. Bilgisi olan var mı?


  • r_u_h  (26.06.23 14:36:10) 
Olayın esası şu, aldığınız brüt maaşa göre ödediğiniz vergi artıyor.

Brüt 20 bin TL alan bir kişi, ilk 3 ay %15 vergi öder. Sonra %20 - %25 vs. gibi gider. Diyelimki siz %25 dilimdeyken, sene içinde iş değiştirdiniz. O ana kadar aldığınız brüt maaş miktarını yeni iş yerinize bildirip, yine %25 veya üzeri vergi ödemeye devam etmeniz lazım. Ancak iş yeri, sanki hiç brüt maaş almamışsınız gibi %15'lik dilim üzerinden gelir vergisi yatırırsa, %10 az vergi ödemiş oluyorsunuz.

Bu yıllardır olan bir mevzu, Eskiden bu kadar üzerine düşmezlerdi ama artık sinekten yağ çıkartma devri.


.
  • kartallar yuksek ucar  (26.06.23 17:03:43 ~ 17:04:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.