[]

excel formül

arkadaşlar merhaba. şu excel fotosundan hareketle şu sorunun cevabını bulamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? sadece formül gerekiyor bana.


www.hizliresim.com



soru: Veri tabanında yer alan bilgilere göre maaşı 6000 üstü kaç ingiliz çalışan vardır?

 
=ÇOKEĞERSAY(E2:E11;">6000";D2:D11;"ingiliz") bu istenen değeri getiriyor ama tam istenen midir?

ingilizce için =countifs
  • chanandler bong  (12.06.23 18:30:07) 
@chanandler bong hocam maalesef yapamadım. Mantığa göre 2 olması gerekiyor ama bulamadım. VSECSAY formülü ile yapmam gerekiyor. diğer formülü yapamadım. zaten excel olmadığı için sroun oluyor bir de böyle daha zor oldu.


  • atina  (12.06.23 18:55:07) 
=VSECSAY(tablo; "maas"; ikinci tablo)

tablo= bu koydugunuz tablo,
"maas"= tabloda yazdigi gibi, tirnak icinde
ikinci tablo da hazirlamaniz gereken tablo, soyle, oldugu gibi yazacaksiniz: (A1'e yazarsaniz formulde A1:B2 gorunecek)

uyruk maas
="=ingiliz" >6000


(hepsi ayri bir hucreye, >6000 de ayri)

surada var aciklamasi, ingilizcesi DCOUNT. virguller noktali virgul olabilir sizin bilgisayarda. bende noktali virgul oldugu icin oyle kullandim.
support.microsoft.com

excel yoksa googlesheets acin hemen ayni formul calisiyor.
  • supergirl  (12.06.23 23:45:35 ~ 23:47:50) 
@supergirl merhaba sonunu yapamıyorum. zaten o bahsettiğiniz ikinci tablo olayı asıl mesele. size mesaj attım özelden. ordan tabloyu gönderecektim. bakabilir misiniz diye.


  • atina  (13.06.23 11:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.