[]

Yakın çevreniz aile ve 1. Derece arkadaşlar

Yakın çevremde maddi konuda başarılı olan insan sifira yakın , sizin cevreniz nasıl ?
Kendi imkanlarıyla 5-10 sene icinde kendini kurtarma seviyesinde iş kuran bu şekilde kendi emeği ile kişi veya kişiler var mıdır?



 
Üniversite okumayan tüm arkadaşlarım.


  • olaylar olaylar  (12.06.23 16:01:44) 
Yani göreceli kavram maddi başarı. Sıfırdan ev iş kurup borçsuz yaşamayı da maddi başarı sayabiliriz, lüks ev otomobili de. (Gerçi lüks ev otomobil de aşırı göreceli Audi TT lüks deriz başkası Lamborghini'ye lüks der)

Benim çevremde ikisi de var. (Lambo değil de Audi gibili :D)
  • hedep  (12.06.23 16:02:30) 
maddi konuda başarı ne seviyede bir başarı?

atıyorum nişantaşı'nda evi olup, rahat bir hayat yaşayıp kendini "orta halli" gören de var, ortalama bir mahallede 2 tane evi olup kendini aşırı zengin gören de.

Benim evi boyayan bir arkadaş vardı mesela, alman vatandaşı. benim çoğu arkadaşım iyi okullar bitirip aşırı iyi şirketlerde çalışıp kendini yurtdışına atmak için parçalıyor.

Benim usta birkaç sene önce meslek sertifikasını almış Almanya'ya gitmiş. Birçok insana sorsan "boyacı" mesleği olduğu için başarısız sayarlar. Ama çoğu "başarılı" beyaz yakalının hayalini yaşıyor.
  • anten  (12.06.23 16:41:57) 
Babam ve erkek arkadaşım. Biri sevdiğim diğeri sevmediğim iki insan :)

Babam lise mezunu tamamen ticaret ile bu geliri elde etmiş. Hayrına insanlara taksi plakası dağıtan biri :d Erkek arkadaşım amerikalı, masterlı, miamide şirketi olan tanıdığım en zeki insan. Bu yüzden vizyon + zeka > para daha çekici geliyor bana.
  • ruhen hastayim ben  (12.06.23 17:01:35 ~ 17:08:03) 
Teyzemin oğlu olan kuzenim var, kendi imkanlarıyla babasının işini alıp büyüten. Eniştemin sirkeci'de bir handaki lojistik işini 5-6 senede büyütüp milyoner olmuştu, futbol takımlarına forma sponsoru olacak kadar.
Oradan kazandığı parayla inşaat işine girdi, dolandırıldı şirketi kaybetti. Sonra deniz lojistiği işine girdi borç harç, üniversitede caka satmak için lüks arabasını istediğim adama kredi çekip borç vermiştim. Bi 5-6 sene sonra o işi de büyüttü, şimdi donatan/armatör oldu 3-4 tane gemisi var. Bugün onu da kaybetsin, yine belini doğrultur, öyle bi ticari zeka.

  • Bruce  (12.06.23 18:57:31) 
Bir tane var. Ilk ticaret yapti ama beklenen patlama olmadi. Şimdi sağlık turizmi yapıyor.
Üniversite mezunu ama kafasi hep bunlara çalışırdı.
Kendini kurtaran dediğim bir ev iki arabası var, öyle milyonları yok yani. Ama çoğu kişiden fazla.
  • logisticsmanager  (13.06.23 00:21:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.