[]

20lik diş çektirmeyip sıkınıt yaşayan oldu mu

yaş 33. alttakiler varmış dikmiş ve çürük yapabilirmiş ilerde. ilerde dediği kaç yaşına gelincve anlamadım zaten. Ezbere mi konuştu onu da anlamadım.

Korkmuyorunm ama boşuna bıçak altına yatmak da istemiyorum açıkçası. 20 30 dk sürecek olsa da.

deriden çıkma ihtimali yoksa sadece çürük yapacaksa bu risk alınır mı sizce

deriyi tahriş etme ihtimal ivarsa da ne olabilir ki . araştırdım ama herkes yaptırdım mutluyum yazmış bir kaç uzun süren iyileşme hairç.

 
30 yaşındayım, benim 20likler de çıkmadı.


  • gallienus  (12.06.23 08:45:32) 
alt çenemde yer olmadığı için doktor alttakileri çıkarken çekmişti. üstte yer varmış. iyi görünüyorlar ellemeyelim dedi. bu olay 16 yaşımdayken oldu. 20 sene önce. çürük çarık bir şey yok.


  • alperz  (12.06.23 09:02:43) 
Amcam 60 yaşında çektirdi ilk 20liğini apse yaptıktan sonra :) Zaten apse ile uğraşma diye çekilmesini öneriyorlar. Benim 3 tane vardı :D 2sini çektirdim apse yaptı çünkü, biri hala duruyor.


  • e mice  (12.06.23 09:09:45) 
27 yaşındayım 4’ü de çıktı. Ağrı sızı yok. Çürüme de olmadı.


  • ruhen hastayim ben  (12.06.23 09:10:37) 
yaş 36. alttakilerin birini 15 sene önce, diğerini bu sene çektirdim. ikisinin de yanındaki diş çürümüş.

edit: kablelvuku'nun cevabını görünce aklıma geldi. babam da zamanında ihmal etmiş, çene kemiği erimiş. ingiltere'den özel kemik tozu getirtmişler.
  • inheritance  (12.06.23 10:07:43 ~ 10:18:39) 
Annem 20'lik dişlerini 40 küsür yaşına kadar çektirmedi hep erteledi. Dişi çürüdü önce, sonra kemik erimesi çıktı. 20'lik dişi çene kemiğine yapıştır. Estetik ameliyat ile çene kemiğinin ilgili bölgesini alıp kalçasındaki kemikten ek yaptılar bölgeye. Anlatınca ya bi saçmalama diyebilirsiniz fakat doktora tezi olarak yayımladı ameliyatı yapan doktor bunu. Haliyle annem müthiş bir istisna olsa da ciddi problem olabilir çektirmeyişiniz.

4 tanesini de çektirdim ben 2 tanesi çok kolay geçti bir tanesi aşırı zor, kalan biri de nispeten zor idi. Bıçaklık bir durum yok aslında. zaten kafası çıktıysa kolaylıkla alıyorlar gömülüyse biraz uğraştırıyor. bence bekletmeyin. zamanla ağrı da yapar koku da.
  • kablelvuku  (12.06.23 10:08:05) 
benim sol üst gömülü kalan dişim kökleri sinüsü delip enfekte olduğunda yaşadığımı ben bilirim. en son sinüs ameliyatı ile sonuçlandı.


  • obscure  (12.06.23 11:29:58) 
üçünü gömülüyken çektirdim iltihap yaptıkları için, diğeri şimdilik sorunsuz duruyor


  • mezzosprite  (12.06.23 11:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.