[]

2 saat yürüyüş sonrası diz ve ayak ağrıları

Normal mi sizce? Yürürken hiçbir ağrı yok ama sonrasında çok ağrı oluyor.




 
Ayakkabında sorun olabilir,yere basışında sorun olabilir,kilolusundur,vücudun hamdır.önce ayakkabını değiştir bir dene.


  • duptıs  (12.06.23 02:41:18) 
ayakkabı ile alakası yok. gayet normal. ayaklarının altı yanar bileğine baskı çok uygulandığı için baldırın ağrıyabilir gayet doğal.


  • koela  (12.06.23 09:57:46) 
ben on dakika yürüsem çok fena ağrılarım oluyordu. ortopedi doktoruna gittiğimde çukur tabanın tam tersi olduğunu söyledi ayaklarımda. özel tabanlık yaptırınca bu problem geçti sonra. bi doktora görünün yine de.


  • kablelvuku  (12.06.23 10:09:38) 
duptıs +1

ayakkabı ile çok ilgisi var. herkesin ayağı bir değil ama ayakkabıların çoğu tek tip iç ve dış tabanla üretiliyor. ayağınızın içe/dışa/düz basma durumuna göre uygun bir koşu/yürüyüş ayakkabısı alırsanız eklemlere binen yükü bariz azaltır.

pronation / supination diye aratınız.
  • orient blue  (12.06.23 10:52:40) 
Ne kadar hareketli olduğunuzu, vücut yapınızı, kilonuzu bilmeden öylece sallıyoruz.

Uzun süredir kullandığınız, kotun altına falan giydiğiniz ve şimdiye kadar sorun yaşamadığınız bir ayakkabıysa, ayakkabıdan olma ihtimali pek yok.

Kiloluysanız, başka sebep aramaya gerek yok.

@kablelvuku'nun sözünü ettiği gibi tarak çökmeniz olsa, şimdiye kadar haberiniz olurdu. Uzun süre ayakta durmalarınız falan zor olurdu.

Dağ tepe yürüdüyseniz, alışkın değilseniz ve outdoor ayakkabı değilse, gayet normaldir.

Durup durup bir anda iki saat yürüdüyseniz, yani vücudunuz hamsa gayet normal bir durum. Kısa mesafelerle başlayıp süreyi sonra uzatın.

Yaşınız ileriyse eklemler kireçlenmeye ya da aşınmaya başlamıştır. Ondandır.

Kadın kişisiyseniz ve menapoz dönemi civarı bir yerdeyseniz kemik sayımı yaptırın.
  • Mirket  (12.06.23 11:20:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.