[]

belediye kanalizasyon açıyor mu?

binanın kanalizasyonu tıkanmak üzereymiş lavabo tamiri için gelen usta kanalizasyonun takınmak üzere olduğunu söyledi. belediyeyi arasam onlar bir ekip gönderiyor mu? gönderiyorsa ücreti ne durumda bilgisi olan var mı?

konum istanbul


 
sizin binadan belediyenin atıksu hattına bağlanan borudaki tıkanıklığı açmazlar veya sitedeyseniz site içi hatları açmazlar. fakat belediyeden diye gelen kombine araçlar da aslında taşeron araçları, onlardan birinin numarasını alırsınız, parasıyla açtırırsınız.


  • malheiros  (11.06.23 23:01:25) 
Tam olarak sizin durum değil ama başımdan geçeni aktarayım;

Aslında açmak zorunda değiller ama açıyorlar diye anladım ben. Sonuçta oy vererek seçildikleri ve etrafı bok basarsa suçlu kim olsa da belediyenin adı kötüleneceği için.
Eskiden oturduğum bir apartmanda bu şekilde tıkanmıştı. İski'yi aradım. Vidanjör denen kamyon geldi.
İşçi baktı dedi ki "binanın sorumluluğundaki kuyu çamur(dışkı çamuru) dolmuş, onu almak gerek. Bir ufak bahşiş verirsin, alırım dedi. Ama sakın ha belediyeye bahşiş verdiğini söyleme diye de birkaç defa tembih etti. Sonradan telefon edip soruyorlarmış bahşiş istedi mi diye.
Ufak bir bahşiş verdim, yaklaşık 2 kova çamur çıkardı, çöpe attı çamuru. Bu işlemde kamyon hiç kullanılmadı diye hatırlıyorum, adamın tek kullandığı çok uzun sopası olan bir çeşit kürek ve kovaydı.
Bahşiş derken şimdinin parasıyla 100-200 TL gibi bir paraydı sanırım. İstanbul, Maltepe'de oldu bu durum yaklaşık 4-5 yıl önce.
  • michael_knight  (12.06.23 12:37:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.