[]

laptop'u arabada bırakmak?

iş arkadaşlarım gözü kapalı arabayı park edip bırakıyorlar. bazen işlek bir yerde de bıraktıkları oluyor. daha önceki bazı hırsızlık tecrübelerini duyduğum için bir türlü içim rahat etmiyor.

sizde durumlar nasıl? ya da siz olsanız ne yapardınız?


 
Arabada görünmeyen ve güneş ışığı da almayan bir yerde bırakılır ama bu alışkanlık halini almamalıdır.

En baştan verileri yedekleme yapanlar 6865765 adım öndedir.
  • diyecevaplandı  (11.06.23 20:46:42) 
Asla yapmam. Bagajda bile tutmam. Hicbir degerli esya arabada durmaz. Surucu koltugunun yanindaki bosluklara 2-3 tl bozukluk bile koymam. Bir kere cuzdanimi unuttum arabada (clutch canta ve koyu renk), yarim gun kaldi. O kadar. Onda da 5 kati kosarak indim dhsjsj. Manyak cok, insanlara guvenemiyorum


  • mor oje  (11.06.23 20:59:12) 
kelebek camından girdikleri zaman arkadaşların da artık arabada bırakmamak gerektiğini anlar merak etme. Arabada 5TL bile bırakmıyorum görünür şekilde, millet kafayı sıyırmış durumda, para ya da paraya dönüştürülecek hiç bir şeyi görünür şekilde araçta bırakmayın.


  • solo  (11.06.23 21:04:41) 
arabanın içinde dışarıdan görünmeyecek şekilde bırakıyorum bende

1 ) arabaya binmeden önce çanta / laptop'u bagaja koyarım
2 ) 1.maddeyi yapmayı unuttuysam inip bagaja koymam , ön yolcu koltuğunun altına sokarım
  • pislick0  (11.06.23 21:06:18) 
Araba çekilir diye bile lazım birşey bırakmam ancak bagaja falan koyarım taşıyamayacağım bir şey ise


  • basond  (11.06.23 22:11:09) 
AVM otoparkında bile laptop çalındığını duyduğumdan beri bırakmamaya çalışıyorum. Bir de sıcak vb gibi etmenler var. Laptopa zarar verebilir. Bu tarz elektronik eşyalar araç içindeki ısınmadan dolayı patlayabiliyor.


  • anten  (12.06.23 10:58:58) 
Viaport'u bilirsiniz, çevre illerden gelip buranın otoparkındaki araçları patlatıp bagajdaki arka koltuktaki malzemeleri çalmak gibi bi sektör oluşmuştu, hala da devam eder. Riskli işler yani.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.06.23 11:05:33) 
Arabanın camını kırıp, almaları 5 sn.

Bir arkadaşın arabasından bu şekilde laptop'unu çaldılar. Ekmek almaya durup, tekrar gelene kadar çalmışlar. İçinde yedeği olmayan çok önemli veriler vardı. Araya hatırlı tanıdıklar sokarak, çalan adamların sattığı yerleri dolaşıp buldu ve kendi laptop'unu geri para vererek aldı.

Ayrıca en kötü laptop, şu an 15-20 bin TL. Arabada görünür olarak bırakmayın!


.
  • kartallar yuksek ucar  (12.06.23 11:37:03) 
abi bırakırlar, zaten bu hata 1 defa yapılır. bırakırlar bırakırlar, bir gün çalınır, bir daha bırakmazlar.

arabaya laptop bırakan tüm tanıdıklarımın laptopları eninde sonunda çalındı. en güvenli diyeceğiniz yerlerden bile çalındı üstelik.
  • tchuck  (12.06.23 12:18:38) 
Sırt çantamı yanıma alırım yada bagajda olur arabada olacaksa, görünür yerde değerli insanda hmm çalınır denilecek hiçbir şey bırakmam.
Laptop verilerim tamamı yedekli olduğu olduğu için laptop gitmiş olur, veri kaybını hiç riske atmazdım.

  • atom karincanin torunu  (12.06.23 15:59:35) 
bagajda biraktigim cok oluyor, arabanin icinde gorunur vaziyette hicbir sey birakmam.
arabanin icinde birsey olmamasina ragmen 2 kere cami patlatilmis adamim.

  • cooperr  (12.06.23 17:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.