[]

Kosova'nin yuzde 90%'i Arnavutmus

Yeni duydum bunu. Bunlar Arnavutluk'la niye birlesmemis de ayri Kosovo diye devlet olmus?




 
yunanistan'ın da çoğu arnavut. arnavutlar balkanların çoğunda çok yayılmış vaziyette.

gerçek grekler çok az.
  • alperz  (11.06.23 20:24:51) 
balkan savaşları sonunda sırbistan almış burayı. sonra yugoslavya olmus. yugoslavyadan ayrılınca kosova olmus. dünyada böyle olan tek ülke burası değil ki, bu kadar şaşıracak bir şey yok. ayrıca sırbistan'da sancak bölgesinde de çok fazla müslüman arnavut yaşar. kuzeyde voyvoda bölgesinde ise macarlar yaşar.


  • abelardo  (11.06.23 21:14:11) 
Hocam günaydın :)

Yani Kosova 2008'de bağımsız oldu ama tam da olamadı hala zaten, sırbistan tanımıyor bağımsızlığını. Rusya falan da tanımıyor. %100 bağımsız olsa hedefleri Arnavutluk ile birleşmek.
  • nundu  (11.06.23 21:32:14) 
Arnavutluk direkt ben burayi aliyorum diyemiyor mu? Niye yeni devlet kuruyorlar, tanima bilmemne ugrasiyorlar. Arnavutluk'a katilinca problem oluyor da Kosova adiyla bagimsizlik ilan edince, Sirbistan "tamamdir sorun yok, ben seni tanimiyorum ama sen takil kafana gore" mi diyor yani?


  • speedy  (11.06.23 21:51:37 ~ 21:52:20) 
arnavutluk pat diye direkt burayı alıyorum nasıl desin? bu işler bu kadar kolay olabilir mi?

türkiye olarak kıbrısa girdik 50 senedir başımız belada. öyle olsa almanya avusturyayı alsın, türkiye azerbaycanı alsın, rusya ukraynayı alsın, çin tayvanı alsın, hindistan sri lankayı alsın, malezya bruneiyi alsın, italya san marinoyu alsın, ispanya cebelitarıkı alsın, fransa andorrayı alsın, herkes istediği yeri alsın. buna kimse ses çıkarmaz mı?

sırbistan kosovanın bağımsızlıgını tanımıyorken arnavutuk ile birleşmesini kabul eder mi sence? savaş sebebi saymaz mı?

makedonyanın ismi bile 30 senede anca çözüldü, hala çözülemedi kuzey makedonya diyorlar şimdi de. diplomaside herkesi memnun edemezsin, ülkelerin hepsinin istekleri farklı, ha diyince olmuyor. ayrıca arnavutluk ile kosova kurulduğundan beri hep ayrıydı, yine birleşmezler, ayrı devam ederler. hiç bir olmadılar ki.
iki ülkenin de aynı ırktan olmasını ve birleşmiyor olmasını bu kadar garip bulmak şaşırtıcı
  • abelardo  (11.06.23 22:07:41) 
Günümüz dünyasında o çok mümkün değil. Hele ki Arnavutluk gibi eti budu belli bir ülke için imkansız. Sırbistan da bi süper güç değil ama Rusya gibi bir müttefiki var ve Yugoslavya'nın tarihi mirasçısı olarak bölgede ağırlığı olan bi ülke.

Bi de arkadaşların dediği gibi Avrupa böyle örneklerle dolu. Örneğin Romanya'da ve Sırbistan'da oldukça fazla sayida Macar var. İtalya'nin kuzeyindeki Südtirol bölgesi Avusturya'dan alınma olduğu için nüfusu Alman. Balkanlar zaten barut fıçısı gibi, Bosna Hersek dediğimiz ülkede Boşnaklar azınlık vs vs. Böyle "hadi ben burayı alıp kaçtım kib bb" diyemez kimse kimseye.

Sırbistan Kosova'ya karışamıyor çünkü ABD dahil pek çok ülke bağımsız Kosova'yı tanıyor. Genel olarak Rusya ve müttefikleri tanımazken ABD ve müttefikleri tanıyor. İspanya tanımıyor örneğin kendi içindeki bağımsızlık isteyen ülkelere gaz vermemek için :d
  • nundu  (11.06.23 22:11:53) 
Bunu yapman icin Rusya gibi super guc olman lazim. Ornek Kirim


  • neck_and_neck  (12.06.23 00:55:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.