[]

Macbook Pil

Yeni bir macbook aldım,pil devrinin artmaması için nasıl kullanmalıyım? sürekli şarj da mı?




 
Hiç takmayın kafanıza naparsanız yapın belli bir ömrü var. Mütemadiyen şarjda da tutsanız sürekli cycle da etseniz o batarya şişecek ömrü tamamlanınca. Macos şarja takın dediğinde şarja takmaya özen gösterin. Eğer daha kullanışlı olacaksa da şarja kullanın tabii evde ama ekstra ayak bağı yapmayın bu mevzuyu eğer değeri düşmesin falan diye kasmıyorsanız. Ki Apple epey uzun bi süre batarya desteği sağlıyor bilgisayarlara değiştirince cycle sıfır oluyor yine.

Sakınmadan kullanın, ona göre yapmışlar aleti.

(Fazla devir olmasın diye 150 devir altı batarya şişirmiş, biri olarak yazdım)
  • hedep  (11.06.23 20:34:46 ~ 20:36:10) 
hocam benim tecrübeme göre kesinlikle sakınarak kullanın özellikle 8+ saat kullanım için.

aynı zamanda macbook aldığım arkadaş ile şu an bilgisayarlarımız arasında uçurum var pil ömrü olarak. benim cycle 1350'lerde onun ki 150'lerde. kullanım süremiz yakın pil ömrü olarak 3x daha fazla süre kullanıyor diyebilirim.

cycle artmaması için prizde kullanmanız lazım.
  • gule gule  (11.06.23 21:39:08) 
Evet ama hayır.
Ben MacBook Pro'yu sürekli şarjda kullanıyorum. Mac OS kendi kendine %80 doluluğa indiriyor pili, yapıyor bişiyler.
Şu anda pil durumum şöyle:
Süre 16 ay,
Battery cycle 16
Battery Health %89

Yani cycle çok az olsa da pilin sağlığı çok düşmüş. Sanıyorum ayda bir veya 15 günde bir pili %25'lere kadar düşürüp sonra yeniden şarja taksaydım sağlık daha iyi olacaktı.

Macbook'unuza CoconutBattery programını indirmenizi öneririm. Arada bir, ayda bir o programı açarsanız pilin durumunu kaydeder, dönüp bakarsınız. Takip edebilmenizi sağlar.
www.coconut-flavour.com

Bir yandan da en önemlisi bence fazla umursamamak. Bilgisayar nasıl işinize daha fazla katkı sağlayacaksa öyle kullanıp geçin derim. Pil değişimi şu anda 4-6 bin TL civarında apple servisinde. Dikkat etseniz 5 yıl, etmeseniz 4 yıl sürecek herhalde bitmesi.
  • michael_knight  (12.06.23 12:42:36 ~ 12:45:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.