[]

Schengen Vizesinde Banka Hesabındaki Miktar ve Para Hareketleri

Vize sürecinde banka hareketleri ne kadar önem arz ediyor? Benim hesapta düzenli ile sistematik giriş çıkış söz konusu.

Maaş hesabına yatar, diğer bankadaki ana hesaba gönderirim. Üçüncü bankadaki kredi kart borcunu, BES ödemesini diğer bankadaki ana hesaptan atar, öderim. Bu süreç her ayın 5 ile 7 arasında oluyor.


Şimdi 31 Temmuz'da vize başvurum var Almanya üzerinden. Gün itibariyle 8.500 Euro var, Türk Lirası ise 10.000 civarı. O güne kadar Türk Lirası 10.000'nin altına iner. Euro ise 9.000 Euro'ya gelir ama Temmuz ayı içerisinde 300-500 çekebilirim. Dolasıyla 8.500 ile 9.000 euro arasında olacak. Euro hesabında aldığım/ve çektiğim tarihten itibaren giriş/çıkış olmayacak misal ama dediğim gibi genel olarak düzenli aldığım günler belli.

Bir arkadaşım var; çoğu zaman ekside ve yattığı maaş ile ödediği kira ve faturaların günler belli. Başvurudan önce atacak hesaba ama ne kadar ve ne zaman öncesinden atması gerekiyor?

Böyle yapan alan çok var ama kendi adıma hiç böyle başvurmadım. Ne tavsiye edersiniz hem benim için hem arkadaş için?

 
Bu aralar red yeme oranı çok yüksek. Red yersen parayla alakalı olduğunu düşünüp kendini hırpalama.


  • abi bi dizi buldum on numara  (11.06.23 15:46:19) 
Vize konusu tamamen siyasi bir konuya dönüştü. AB ülkeleri Türkiye üstünde baskı oluşturmak için kullanıyor bunu. O yüzden hiçbir rasyonel sonuç beklemeyin.

Reddelienlerin çoğu madde 10: belirtilen seyahat sebebi inandırıcı bulunmadı gibi ucu çok açık bir maddeden bunu yaşıyor. Burada da tüm şartları eksiksiz karşıladığı halde, defalarca vize aldığı halde, bu sebeple ret yiyen çok insan var.

normalde seyahat süresi X o ülkenin belirlediği günlük harcama alt limiti gibi bir miktar olmalı turist vizesi için. Ama tabii günlük pratikte birkaç bin dolar/euro karşılığı olması iyi.

Dediğiniz gibi hesap hareketleri önemli. Yani düzenli kullanılan bir hesap ve oradaki para daha inandırıcı.

Dün açılmış bir hesaba, bir anda 10.000 euro para girişi yapınca vize başvurusunu inceleyenler bunu inandırıcı bulmayabiliyor. Tabii bu ne kadar yasal o tartışılır. Çünkü yönetmelikte bununla ilgili düzenleme yok.

AB ülkeleri vize sürecini tamamen görevli memurun insiyatifine bırakmış durumda.
Muhatap da bulamıyorsunuz çünkü eskiden konsolosluk muhatabınızken, şimdi aracı kurumlar üstünden iletişim kurabiliyorsunuz.

Sizin durumunuz belgeleri düzgün toplarsanız sorun olmaz gibi duruyor. Ama yazdığım gibi her şeyiniz eksiksiz olsa bile, memur bir şeye takılıp ret verebilir. Mesela fotoğrafınızı beğenmeyip ret verse bile bunu kanıtlayamazsınız.

Arkadaşınızın durumu biraz daha çetrefilli. O belki bir turizm acentası ya da vize acentasıyla belge toplarsa daha iyi olur.
  • anten  (12.06.23 11:27:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.