[]

Schengen Başvurusu Hk.

Merhaba,

Kız arkadaşımla bir yunanistan gezisi planlıyoruz, schengene başvuracağız. Kosmos'dan randevumuzu aldık. Şimdi soracağım birkaç konu var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Özellikle dikkat et dediğiniz bir husus varsa belirtirseniz çok seviniriz. Şimdiden çok teşekkürler

1- Rezervasyonu Booking üzerinden iptal edilebilir şekilde yapacağım, otel veya daire olmasının bir etkisi olur mu? Bir de tek oda 2 kişi deyince arkadaşımın ismini istemiyor, onunla beraber başvuracağız randevu aynı saatte ama çıktısını alınca onun başvurusunda benim adım yazacak kalacak yer kısmında sadece. Ayrı ayrı iki oda mı tutayım? Ya da airbnb'den falan tutmam fark yaratır mı?

2-Uçak biletini de iptal edilebilir şekilde almak istiyorum. Pegasustan fiyat sabitleyebiliyorum 1 haftalık falan. Kişi başı 150 liraya geliyor yakarız onu sıkıntı yok. Fiyat sabitledikten sonra pnr numarasıyla uçuş bilgilerinin çıktısını alsam yeterli olur mu? Mesela başvuru 16 haziranda. Uçuş tarihi 12 Ağustos ama fiyatı 1 haftalık sabitleyeceğim şimdiden. Bu sorun yaratır mı?

3-Başvuruda gerekli belgelerde niyet mektubu falan yazmıyor ama yazmamızda fayda var mı? Belgeler sadece işyerlerimizden alınacak ve edevlet belgeleri. Bu belgelerin dili yunanca veya ingilizce mı olmak zorunda? Dil ile ilgili bir detay göremedim de.

4-Bir de aralık gibi bir almanya uçak biletimiz var. Bunları da başvuru dosyasına ekleyelim mi? Etkisi olur mu sizce?

Teşekkürler tekrar,

 
1-Booking üstünden odada konaklayacak tüm konukların ismini ekleyebiliyorsunuz. Bence ekleyin, elle yazmanız sıkıntı çıkartabilir.

2-Başvuru tarihinizde rezervasyonunuzun ya da biletinizin aktif olması gerekiyor. Yani başvurduğunuzda rezervasyon düştüyse sıkıntı çıkar.

3-Turistik vizede niyet mektubu istenmiyor bir değişiklik yoksa. Ben son başvurumu acentayla yapmıştım bana şunu demişlerdi: "Listede olmayan belgeler verdiğinizde başvurunuz gereksiz yere dikkat çekici bir hale geliyor. Niye bu kadar fazla belge var gibisinden, gerek yok demişlerdi."

4-Başka bir seyahat planınız varsa onu karıştırmayın bu başvuruya.
  • anten  (12.06.23 11:37:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.